Siema. Dzisiaj zmieniałem tarzce od licznika. Na początku miałem duzy problem ze zdjęciem wskaz€wek, jedak kiedy juz to zrobiłem i zmieńiłem tarcze, to po przykreceniu licznika do skutera on wcale nie pokazuje mi stanu paliwa… Oto i moje pytanie co moglo się stać??(moze przekreciłem zaardzo wskazowke??, bo wgl. to miałem problem z ustawieniem wksazowek na zero.(musialem nimi troszkę pokrecić.)) Prosaze o pomoc…
z gory dzieki.
Sprawdz kostki od licznika może nie stykają lub źle załozyłes wskazówke.A przy baku nic nie ruszałeś ? twoje gg co podałes w profilu nie jest twoie
Musisz na nowo ustawić wskazówke, tz najlepiej jak będziesz miał pełen bak, włącz zapłon i ustaw wskazówke na maxa. Jak jest dobrze to po wyłączeniu zapłonu opadnie. Jak nie to rozwaliłeś mechanizm.
JEsli nie rozkrecał sady co jest w baku to nie ma co się psuc pewnie źle styki podłonczył i tyle
skoro musiał nimi “troszkę pokręcić” to mógł ukręcić trzpień wskazówki w zegarze ( w komarecie to zrobiłem i licznik umarł), więc jest też taka możliwość. niestety idzie to tylko sprawdźić rozbierając licznik, czego raczej nie proponuję niezaawansowanym…
jacob555, nie prawda ja jak 1 raz rozkrecałem przód to rozkreciłem wszystko blat licznik w reku trzymałem i sobie licznik cofłem zarówki pozmieniałęm na inne kolory i nic nie zepsułem
Zmienić blat i żarówki to jedno, a rozebrać mechanizm, to drugie…