Lepszy dżwięk??

Mam pytani w związku z motorami typu honda nsr 125. Jak każdy wie ich dźwięk jest nieco “śmieszny” i tutaj nasuwa mi się pytanie czy są jakieś tłumiki, lub sposoby aby uzyskać lepszy dźwięk choć zbliżony do motocykli klasy 600??

Nie masz szans uzyskać takiego dzwięku a to twoje to 4t czy 2t ?? Jak 2t to nawet o tym nie myśl

Napisal ze cos typu nsr czyli 2t :slight_smile:

Pewnie ,że można polepszyć zmień filtr powietrza na sportowy i już masz lepszy dźwięk niż 4T tylko kłopot w tym,że po wymianie tego po ok 2tyś głowice trafi szlag ,ale coś za coś, możesz również wymienić końcówkę tłumika na inną większa i też polepszysz ale nie już tak mocno . Tylko chce dodać,że Filtr polepszy Ci dźwięk na niższych a na wysokich to nie wiem jak nSR ale mi RS na wysokich w czasie jazdy brzmi wyśmienicie jak 500cc … więc nie wiem czy na wysokich coś polepsza.

To gz… w 2T przy stołku głowice trafi szlak ;o pierwsze słyszą … Z 2T nie zrobisz dziweku 600 tek w 4T… zapomnij … to tak jak był chciał z silnika rakietowego zrobić dzwiek 600tki ^^ 2T są głośne poprostu i mają charakterystyczny dzwięk najlepiej to słuchać w mocniejszych crossach .

No to już słyszysz, potwierdzilo to 3 niezależnych mechaników ;]z Yamahy, Aprili i serwisu motocyklowego innych marek (taki łączony) Bo tak się składa,że sam chciałem stożek . z niczego ani z 2T ani z 4T małej poj. nie zrobisz takiego dźwięków jak ma 600cc jedynie lekko podkreślisz dźwięk.

Oj 125 już ładnie mruczy :slight_smile: Przynajmniej te crossy z allegro za 1500zł :slight_smile: A konkretnie co powiedzieli o tej głowicy bo jakoś dziwnie to brzmi, więcej powietrza + benzyny większe spalanie obroty fakt trochę szybciej się katuje ale co to ma do tego ;/

Sportowe Filtry są lekko dławione tym samym mniej dostarczają powietrza. Tylko tyle powiedzieli,bo się nie dopytywałem… No i mechanikiem nie jestem, od tego mam ludzi ;] Nom 125 ładnie mruczą ;] :sunglasses:

Ja mam Marudera 250…i strasznie cicho jak na taką pojemność chodzi…wystarczy?o usunąć wszystko co w tłumiku jest…i tera chodzi jak rasowe 650 :mrgreen: