leovince zx

witam mam pytanie mam cylinder metrakit hand mate 70cc i mam okazje kupić wydech leovince zx i niewiem czy da rade pod ten cylinder i chcial bym wiedziec w jakim zakresię obrotoe ten wydech uzyskuje najwiekszom moc
obecnie mam jakiegos bidalota newiem jaki i ma mula na poczatku dopiero chwyta z wyzszych obrotów pozdro all albo doradzcie moze jaki by byl dobry wydech pod ten cylek

wydech jak wydech, do najmocniejszych nie należy bardziej do 50 jest.
Jak się uprzesz to da rade pod tym cylem ale wydech jak np. yasuni r czy chociaż laser x-pro/yasuni Z dużo więcej z niego wycisną.
bidalot robi dobre wydechy, bodajże repliki wydechów yasuni i nie są one złe.
Muł na początku bo widać wydech ciągnie od wysokich obrotów.
Jak chcesz mieć moc też na niskich kup laser x-pro ładnie ciągnie od dołu.

ok a co myslisz o stage 6 pro replica lub matrakit hand mate i moze się orientujesz czy one sa glosne???

bo ten bidalot to glosno chodzi

Raczej żaden dobry sportowy wydech nie jest cichy przy cylku 70 ;p
stage6 pro replica to dobry wydech tylko ponoć ciężko wyregulować a co do wydechu metrakit’a to przyznam się że nie słyszałem o nim dużo, ale wydaje mi się że wydech metrakit’a powinien się dobrze zgrać z cylkiem metrakita w końcu ta sama firma więc powinno być dobrze.
Oba wydechy na pewno są głośne i szkoda że nie wiesz jaki masz teraz model tego bitalota bo mogło by być tak że to replica yasuni z/r i wtedy nie potrzebowałbyś zmieniać wydechu

no to sam niewiem jak myslisz stage 6 czy metrakit metrakit podobno chwyta z niskich obrotów a stage 6 to niewiem :expressionless:

więcej osób ma stage6, jeśli chodzi o wygląd to z metrakit’em wygrywa, chrom i ogólnie ładnie wykonany, dużo osób go ma w stosunku do metrakit’a i jakoś nie narzekają więc uważam iż jest to bardzo dobry wydech i bym pewnie go kupił głównie ze względu na chrom bo nie rdzewieje xD

Ale metrakit to jedne z najlepszych wydechów … są one bardzo dobre i z ceną w miarę przyzwoite :roll: twój cylinder najlepiej będzie chodził z wydechem Metrakit Hand Made… i to na pewno ten wydech jest przystosowany już pod twój cylinder …

kupie stage 6 pro replica dzieki za odpowiedzi

Zrob nam zdjecie tego wydechu co masz teraz. Bo moze okazac się ze zmienisz na coś gorszego a to nie za wesoło :slight_smile: Ja bym s6 pro replicy nie brał bo duzo osob na niego narzeka.

Borek02, Jak narzekają to jedynie na trudną regulację bo nie spotkałem się jeszcze żeby ktoś mówił że wydech lipny i mało mocy daje itd. główni mówią że ciężko wyregulować a wiadomo jak źle się wyreguluje to wydech może nic nie dać ;p

Ja się mogę wypowiedzieć na ten temat, bo sam miałem wydech metrakit hand made i zmieńiłem na Lasera. Metrakit po pół roku jazdy na full sporcie (Malossi Sport 70, gaźnik 19 , wał malossi , sprzegło ,wario ) zaczoł pękać , spawałem go 3 razy . Tą rurke w końcówce też wydmuchało, skuter był najgłośniejszy w całym Poznaniu , ludzie wysiadali z samochodów i sapali . Odpuść sobie metrakit , kup lasera lub hebo new performer.

No a na którym ci lepiej chodził??? że pękał to nei koniecznie jest zły bo mojego Lasera też spawałem… tzn tą rurkę w środku bo jak bym za tą końcową rurkę gdzie wydostają się spaliny wocniej pociągnął to cały środek tej końcówki bym wyciągnął i musiałem spawać migomagiem … no ale już jest dobrze… ale na pewno z cylem metrakit hand made najlepiej się zgra wydech również metrakit hand made…

wszyscy gadaja na pro replice ze to takie gowno itp. a jest to dobry wydech przynajmniej do mojej 50 (do 70 jeszcze niewiem ale to tylko kwesja czasu i pieniedzy) fakt z regulacja byly problemy ale jakos sobie radze :). popatrzcie tez na to ze im lepszy wydech tym go trudniej wyregulować bo jego budowa w porownaniu do seryjnego wydechu bardzo się rozni. jak zalozymy leo tt to prawie nic nie trzeba regulowac bo jest budowa porownywalny do seri a zakladajac pro replice musimy się nameczyc z regulacja bo jest to BARDZ DOBRY WYDECH :slight_smile: takie moje zdanie.

[ Dodano: 31-05-2009, 14:24 ]
lenar212, wyslij fotkę tego wydechu bo bidalot ma takie same wydechy jak yasuni i moze się okazac ze masz bardzo dobry wydech ktorego nie musisz wymieniac

Bidalot robi kopie wydechów Yasuni czyli w najgorszym wypadku możesz mieć kopie wydechu Yasuni Z który i tak jest dobry i ci by stykał … lecz może to być kopia Yasuni R co jeszcze lepiej powinno cie zadowolić czyli tak czy inaczej nie ma sensu go wymieniać … jak już to na coś dobrego typu Yasuni C16… ale najpierw pokaż fote :roll:

bidalot ma nawet kopie c16 i c21 lub 20 z tego co wiem więc wszystko możliwe.

Ja widzilem nawet bidalota który byl kopią tecnigasa rs 70

kupiłem stage pro replice i jestem zadowolony bo jak się wkreci na pewne obroty to idzie jak buza ale mam problem na razie z regulacja wiek kombinuje pozdro

[ Komentarz dodany przez: Borek02: 03-06-2009, 21:06 ]
Cóź twój wybór :slight_smile: ZAMYKAM.