witam, mam do kupienia od kumpla tłumik za 280zł jest to tłumik leo vinci z końcówką techniqasa, coś mi kumpel mówi że zamoontowana jest tytanowa przelotka, co to daje?
Nigdy o czymś takim nie słyszałem. Może byś kevlarowa końcówka tłumiąca i tłumikach ale tytanowa przelotka? Chyba kolega cie w bambuko ładuje.kumpel mówi że zamoontowana jest tytanowa przelotka,
Dokładnie, wydech musi być porządny a nie, że na polskich drogach zaraz go 'zerwiesz' i tyle będziesz miał z tego.Marian napisał:
Nigdy o czymś takim nie słyszałem. Może byś kevlarowa końcówka tłumiąca i tłumikach ale tytanowa przelotkaż? Chyba kolega cie w bambuko ładuje.kumpel mówi że zamoontowana jest tytanowa przelotka,
filip189, Albo ja nie umieć pojąc tego co piszesz albo po prostu piszesz byle co żeby posty tylko nabić. W ogóle nie na temat, nikt nie mówił że wydech musi być porządny czy coś w tym stylu.
Co to w ogóle ma wspólnego z czymkolwiek w tym temacie? A tak co do tematu, to lepiej nie słuchaj tego kolegi jeśli Ci coś doradza lub mówi cokolwiek na temat silników/tuningu i budowy czegokolwiek, albo po prostu miał na myśli końcówkę tak jak pisał Marian, wykonaną z kevlaru lub też carbonu, z Tytanu an pewno nic tam nie ma ;pfilip189 napisał:
Dokładnie, wydech musi być porządny a nie, że na polskich drogach zaraz go ‘zerwiesz’ i tyle będziesz miał z tego.
Ehh... czytaj ze zrozumieniem :shock: Chodzi mi o to, że nie warto kupować jakiś '2 w 1' czyli końcówka leo a reszta technigas na dodatek jeszcze z przelotką, weź człowieku jak masz problemy z czytaniem przeczytaj coś 2 razy przecież wszystko jest prosto napisane. Jeżeli nadal nie rozumiesz to inaczej : nie warto inwestować w 'składaka' bo i tak najprawdopodobniej długo na nim nie pojeździ ... Teraz już rozumiesz ?Mafioz napisał:
filip189, Albo ja nie umieć pojąc tego co piszesz albo po prostu piszesz byle co żeby posty tylko nabić. W ogóle nie na temat, nikt nie mówił że wydech musi być porządny czy coś w tym stylu.
Co to w ogóle ma wspólnego z czymkolwiek w tym temacie? A tak co do tematu, to lepiej nie słuchaj tego kolegi jeśli Ci coś doradza lub mówi cokolwiek na temat silników/tuningu i budowy czegokolwiek, albo po prostu miał na myśli końcówkę tak jak pisał Marian, wykonaną z kevlaru lub też carbonu, z Tytanu an pewno nic tam nie ma ;pfilip189 napisał:
Dokładnie, wydech musi być porządny a nie, że na polskich drogach zaraz go 'zerwiesz' i tyle będziesz miał z tego.
wydaje mi się że końcówka tłumiąca nie wpływa znacząco na osiągi więc można podebrać od innego tłumika. Nie powinno być odczuwalnej różnicy w osiągach
koncowka gowno daje, ona tylko tlumi halas … w ukladzie wydechowym najwazniejsza jest pucha dyfuzora jezeli ta jest powyginana i dziurawa to tłumik nadaje się do renowacji. jak koncowka odpadnie to jakims cudem idzie go umocowac
Mojemu koledze w używanym wydechu (nie pamiętam jakim ) odpadła końcówka i sobie przyspawał
Mój kolega kupił skuter euroboy to odciął końcówkę boshem tak że teraz ma sam dyfuzor i mówi że z końcówką miał muły itd, ja mu niewierze, ważne że teraz bez końcówki jeździ i nawet cichy jest ;p
on miał katane full tuning. popierdalała mu 100 na godzine a na starcie rozwalała w hooj… To jest tłumik Leo, a końcówka jest techniqasa…