witam!
co lepsze dla mojego joga RR?
Leo Vince zx czy Yasuni Z ?
proszę o szybką odpowiedź!
pozdrawiam
Z tego co slyszalem to Yasuni lepsze bo ZX przereklamowany. Yasiek powinien więcej ci dac. Ale niech się jeszcze inni wypowiedza bo ja nie mialem z zadnym z nich do czynienia
z yaskiem nie miałem do czynienia ale na zx nie narzekam
ja bym wzioł yasuni
Ja tez o yasuni duzo dobrych opini slyszalem a o leo roznie …
Yasunu bym brał, podobno leo vince dodaje tylko basy dźwięk a nie moc, a yasuni i dźwiek i moc daje.
to dlatego że wiekszość pajacy używających ZX’y nie potrafi ich wyregulować :evil:
sam z początku miałem w roxie tylko ZX’a. I był baaardzo dobry ponieważ ścigając się z rozblokowanych seryjnym roxem dawałem mu nieziemsko w kość :mrgreen:
Zaś Yaśki są o niebo lepsze w regulacji a i tak dają podobne rezultaty,
kupując Leo przynajmniej dla mnie zyskuje renome ^^ nieraz na parkingu gość na ścigu się mnie pytał czy LeoVince też produkuje wydechy do pizdzików :573:
Dziwi ich to ponieważ wydechu LeoVince do ścigaczy to bardzo dobre produkty
znalazłem fajną ofertę używanego ZX’a więc chyba wybiore leonka.
JacoPL, dostajesz pomógł
i mam jeszcze jedno pytanie, a nie chce zakładać nowego tematu.
Co dokładnie i jak trzeba wyregulować?
wszystko czyli waga Rolek w wariatorze, rozmiar dyszy w gaźniku , oraz sprezynki sprzegla w sprzegle i sprezyna centralna rowniez tak jakby w sprzegle.
Dobierajac odpowiednie części regulujesz sprzet , dlatego najlepiej pozamawiac kilka rodzaji wag i rozmiarow i do tego najlepiej poradzic się kogos kto się zna jakie części do regulacji kupić. Dokladnie nikt Ci nie powie bo nikt tego nie wie… regulacja jest metoda prob i bledow
Do wydechu dostajesz już sprężynki na sprzęgło. Kiedy ich nie ma będzie trudniej wyregulować sprzęt.
Kupujesz rolki testowe za 50zł jedziesz do pneumatyka i jedziesz z koksem, testujesz każdą wage rolek w moim roxie przy wariatorze Hebo NG wyszło takie zestawienie,
Rolki 6x3.1g
Dysza w gaźniku 72
sprężynki sprzęgła LeoVince dodawane do zestawu
skuter miał nieziemski odstrzał, bezproblemowo równał się z Aprilią Leonardo 125 4t ;] :mrgreen: ale do 60’ciu , pozniej wiadomo zwyciężał lepszy
A ja bym nie wziął ani tego ani tego… Dlaczegoś
hmm Yasuni Z to chyba największa porażka firmy Yasuni kompletnie ten wydech się nie spisuje =/
LeoVince ta firma robi dobre wydech do ścigów a nie do bzyków przereklamowane! ZX TT kompletny badziew =/ nie możesz kupić np. Yasuni R lub Laser x-pro słyszałem również że ten nowy Tecnigas RS70 II jest dość dobry…
i tu się mylicie z tymi laserami i technigasami,
podczas remontu silnika porzyczylem koledze moj wydech (do keewaya focusa) a u mnie zostal Laser X-Pro, skuter od razu zaczął żyć całkowicie inaczej (zaznaczam ze Laser byl regulowany w serwisie) do tego założyliśmy sprzęgło z yamahy aerox ze sprężynkami LeoVince. Zrobił się z niego taki potwór na poziomie sport, bezproblemu ścigał się z Matrixem Full Sport Stage6
na Laserze ledwo co wybijał się przed oryginalnego keewaya
Zresztą każdy skuter reaguje inaczej na inne części ale jaki ty mu dałeś wydech!?