Lekka stłuczka i jak to naprawić

Siemka wam ma italejata formule ( jedyny na forum) i tak jadać zobaczyłem czerwone światło więc zatrzymałem się za samochodem no i zielone koleś spuścił samochód z recznego i bach wemnie lekko przypie***ył ewidentnie moja wina gdyż nie miałem odpowiedniej odległości . I tak skuter ma pękniętą przednią owiewkę w 2 miejscach i nie wiem jak to zrobić skleić , coś słyszałem o szpachli lecz co ? Mam iść do sklepu i kupić żywice z matą szklaną i skleić nawet nie wiem jak do tego się zabrać mógłby mi to ktoś objaśnić , i ewidentnie muszę małować skuter lecz nie wiem zabardzo na na jaki kolor , chętnie zrobiłbym brewki na światła ale też nie wiem jak gdyż mam trochę inną lampe w skuterze . Więc proszę was o pomoc

1 Jak skleić plastiki Nie chce słyszeć szpachla i tyle mógłby mi to ktoś objaśnić
2 Zrobić te brewki
3 Na jaki kolor pomalować skuter

1. To jest Twój wybór Ty masz tym jeździć.
    1. Idziesz i kupujesz zestaw reperacyjny (mata szklana, żywica i utwardzacz- w zestawie) do tego kup sobie szpachel uniwersalny ( są to małe puszki, nie wiem jakie te pęknięcia są, wiec sam oceń ile tej szpachli). Następnie poczytaj w necie artykuły o nadkolach i brewkach robionych z żywicy, tam jest opisane jak tego się używa, sam robiłem taki poradnik i nie będe drugi raz przepisywał. W skrócie, rozrobisz żywice z utwardzaczem, posmaruj przy pęknięciach, nałóż matę i znów posmaruj, później szpachlą z utwardzaczem, jak wyschnie to papierem ściernym równasz itd=)

Masz 2 możliwości
1 Kupienia tubki kleju na gorąco i pistoletem sklejenia
2 Zakup zestawu reperacyjnego tzn. włókno szklane i mata szklana + żywica i na koniec szpachla

Cabretti, a ten 1 zestaw to jest taki pistolet wkłada się do środka ten , że tak powiem nabój (kreda coś w podobie ) i podłanczam ten pistolet do prądu ? I to dobrze klei ? , samą szpachle mam + do tego ta mata szklana z żywicą 20 zł to by głupie chyba nie było, a jakim papierem ściernym jak by co to przyszlifować ?

kup papier 80,120,240,800,2000 albo lutownica sklei potem matą od spodu ,ale najlepiej do spawania
PS: jeżeli dajesz dla lakiernika to niepotrzebny 800,2000

mr.Jerremy ja u siebie kleiłem tym klejem na gorąco i dobrze się trzyma wkłada się ten nabój (koszt ok 70 gr jednego) rozgrzewasz pistolet i kleisz tylko równo

A ile od niego staleś ?
Jak poleciał do tyłu o więcej niz 20cm to juz wina jego.

ja dosłownie stałem przy nim i gazowałem jak głupi , bo jak bym nie gazował to by mi zgasł , on auto z recznego i bach we mnie ja plastiki połamany 2 miejscach a on lekko zderzak wygięty dosłownie małe wgniecenie , a co do pistoletu z tym naboje to nawet takie coś mam ale starszy mówi abym to lepiej żywica zrobił a potem do lakiernika

następna możliwość: pospawać lutownicą, domieszać plastiku, później papier ścierny, oczywiście gdy chodzi o pęknięcie a nie ubytek. Ja tak u siebie bede robił, tylko najpierw sobie poćwiczyłem na jakichś plastikach:)

a nie lepiej od razu do lakiernika aby on sam zrobił ??

ta wiesz ale lakiernicy to drodzy są ale niestety muszę się wstrzymać z malowanie , plastiki pokleiłem żywicą z tą mata szklana , ale co najgorsze złamał mi się kluczyk od stacyjki i muszę dokupić stacyjke korek wlewu paliwa i to coś od zamykania siędzenia niestety 2 kluczyka nie mam