mam problem, ostatnio zauważyłem że coś leci z końcówki wydechu, zostawia to czarne plamy, i nie ma zapachu. myślałem że olej czy coś innego ale tak nie pachnie :mrgreen:
a kiedy ostatnio wymieniałes wate w tłumiku :?:
bo chyba wielki czas na wymiane
Noo, przydałoby się Chyba że to benzyna leci, ale jak nie pachnie to raczej nie
waty jeszcze nie wymieniłem :mrgreen: myślałem że coś poważniejszego
Raczej to normalne mi tez tak pluje ale to jak oleju dam więcej ale nie czuc oleju jak się to wącha xD
Jasiu, to sprawdź tą watę
I napisz czy pomogło
sorry ze tak późno ale nie miałem czasu, sprawdźiłem watę, obróciłem póki nie przyjdzie z Mielocha ale nadal leci zauważyłem że dużo oleju mi bierze :-/
mialem to samo w leovince tyle ze u mnie po dlugiej jezdzie bylo czysto a rano jak przychodzilem to jak by mi krasnale olej z koncowki wylewaly ^^ wate tez mialem w ladnie zabakanym stanie ale zawsze przed jazda szmatka przetarlem wydech i byla gitara
To jest ac czy lc, jak lc to może uszczelka pod głowicą i może płyn wyciekać.
Możliwe że coś mieszalnik źle podaje i daje za dużo oleju, albo źle mieszankę dorabiasz (nie wiem czy masz mieszalnik czy sam robisz)
mieszalnik jest to lc
to tak jak marian mowi woda gdzieś ci puszcza w cylku i zanim przeleci przez tłumik robi się czarna i i wylatuje dlatego nie ma zapachu ;p
to w takim razie woda powinna mi ubywać???bo jeśli tak to mi ubywa a to coś poważnego?? dam sobie sam sobie rade z tym?? :-?
[ Dodano: 17-04-2009, 14:25 ]
czy te uszczelki mają tę pod głowice?? http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?cPath=1_30_36&products_id=1574&osCsid=17b490bcfb9356fc2b25b944a85c0cc0
Jak masz seryjny cylinder to będą dobre, w tamtym tygodniu zamawiałem je do siebie i są jak najbardziej OK.
No ale to trochę też normalne… z mojego lasera też trochę leci… bo to przecież jest sportowy wydech prawda?? a co za tym idzie ma jest on pusty w środku a wadą 2T jest to ze część mieszanki wraca z powrotem i idzie do wydechu … :-/
no dobra ale wczesniej ten wydech też miałem i nie leciało tylko teraz w tym roku tak zaczeło się dziać
Wiesz, naprawę trzeba od czegoś zacząć a że uszczelki to najtańszy wydatek to warto w nie zainwestować a zmiana na nowe nie zaszkodzi.
[code:1:bd7110f003]to tak jak marian mowi woda gdzieś ci puszcza w cylku i zanim przeleci przez tłumik robi się czarna i i wylatuje dlatego nie ma zapachu ;p[/code:1:bd7110f003]
nie wiem dlaczego wierzysz w to, i dla wprowadzenia takiego malego zamiećszania: Ja zmieńałem cylinder 2 razy , najpierw pierscienie z uszczelami a pozniej na nowy cylinder S6 a i tak mi czarne gowno z dupy lecialo , to tylko zalezy (tak mi się wydaje ) od stanu waty tlumiacej
a na jakim oleju jeździsz na pól czy full syntetyku?? Mi z wydechu leci jak jeżdżę na półsyntetyku, a mam AC także nie może nic innego lecieć tam jak benzyna i olej i to leci, znaczy się kapie a jak rozbiorę końcówkę to wata jest cała mokra :)
przecież wiadomo że 2t przepala olej … swieca po pewnym czasie też jest mokra od oleju, wiec z biegiem spraw koncowka wydechowa będzie przesiąkać tymi “spalinami”…
jak chcesz mieć spokoj rozbierz wydech, pożądnie wyczyść kretem, końcówke od wewnatrz wyczysc nie wiem czy benzyna albo czymść … a wate umyj jak chcesz albo daj nową … to nie będzie ci lecieć zaś przez jakiś czas
jedzże na pół syntetyku, wydech czyściłem kretem zamówię watę i uszczelki, najpierw wymienie wate, a potem ewentualnie uszczelki,
[ Dodano: 18-04-2009, 23:13 ]
a to muszę wszystkie wymienić czy tą jedną konkretną?? wystarczy jak same uszczelki zamówię bez innych pierdół??
[ Dodano: 23-04-2009, 11:44 ]
wymieniłem uszczelki, wate ale nadal leci