leci z wydechu

mam problem, ostatnio zauważyłem że coś leci z końcówki wydechu, zostawia to czarne plamy, i nie ma zapachu. myślałem że olej czy coś innego ale tak nie pachnie :mrgreen:

a kiedy ostatnio wymieniałes wate w tłumiku :?:
bo chyba wielki czas na wymiane

Noo, przydałoby się :smiley: Chyba że to benzyna leci, ale jak nie pachnie to raczej nie :wink:

waty jeszcze nie wymieniłem :mrgreen: myślałem że coś poważniejszego :smiley:

Raczej to normalne mi tez tak pluje ale to jak oleju dam więcej ale nie czuc oleju jak się to wącha xD

Jasiu, to sprawdź tą watę :wink:
I napisz czy pomogło :stuck_out_tongue:

sorry ze tak późno ale nie miałem czasu, sprawdźiłem watę, obróciłem póki nie przyjdzie z Mielocha ale nadal leci zauważyłem że dużo oleju mi bierze :-/

mialem to samo w leovince :slight_smile: tyle ze u mnie po dlugiej jezdzie bylo czysto a rano jak przychodzilem to jak by mi krasnale olej z koncowki wylewaly ^^ wate tez mialem w ladnie zabakanym stanie ale zawsze przed jazda szmatka przetarlem wydech i byla gitara

To jest ac czy lc, jak lc to może uszczelka pod głowicą i może płyn wyciekać.
Możliwe że coś mieszalnik źle podaje i daje za dużo oleju, albo źle mieszankę dorabiasz (nie wiem czy masz mieszalnik czy sam robisz)

mieszalnik jest to lc

to tak jak marian mowi woda gdzieś ci puszcza w cylku i zanim przeleci przez tłumik robi się czarna i i wylatuje dlatego nie ma zapachu ;p

to w takim razie woda powinna mi ubywać???bo jeśli tak to mi ubywa :smiley: a to coś poważnego?? dam sobie sam sobie rade z tym?? :-?

[ Dodano: 17-04-2009, 14:25 ]
czy te uszczelki mają tę pod głowice?? http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?cPath=1_30_36&products_id=1574&osCsid=17b490bcfb9356fc2b25b944a85c0cc0

Jak masz seryjny cylinder to będą dobre, w tamtym tygodniu zamawiałem je do siebie i są jak najbardziej OK.

No ale to trochę też normalne… z mojego lasera też trochę leci… bo to przecież jest sportowy wydech prawda?? a co za tym idzie ma jest on pusty w środku a wadą 2T jest to ze część mieszanki wraca z powrotem i idzie do wydechu … :-/

no dobra ale wczesniej ten wydech też miałem i nie leciało :wink: tylko teraz w tym roku tak zaczeło się dziać

Wiesz, naprawę trzeba od czegoś zacząć a że uszczelki to najtańszy wydatek to warto w nie zainwestować a zmiana na nowe nie zaszkodzi.

[code:1:bd7110f003]to tak jak marian mowi woda gdzieś ci puszcza w cylku i zanim przeleci przez tłumik robi się czarna i i wylatuje dlatego nie ma zapachu ;p[/code:1:bd7110f003]
nie wiem dlaczego wierzysz w to, i dla wprowadzenia takiego malego zamiećszania: Ja zmieńałem cylinder 2 razy , najpierw pierscienie z uszczelami a pozniej na nowy cylinder S6 a i tak mi czarne gowno z dupy lecialo , to tylko zalezy (tak mi się wydaje ) od stanu waty tlumiacej

a na jakim oleju jeździsz na pól czy full syntetyku?? Mi z wydechu leci jak jeżdżę na półsyntetyku, a mam AC także nie może nic innego lecieć tam jak benzyna i olej i to leci, znaczy się kapie a jak rozbiorę końcówkę to wata jest cała mokra :):slight_smile:

przecież wiadomo że 2t przepala olej … swieca po pewnym czasie też jest mokra od oleju, wiec z biegiem spraw koncowka wydechowa będzie przesiąkać tymi “spalinami”…

jak chcesz mieć spokoj rozbierz wydech, pożądnie wyczyść kretem, końcówke od wewnatrz wyczysc nie wiem czy benzyna albo czymść … a wate umyj jak chcesz albo daj nową … to nie będzie ci lecieć zaś przez jakiś czas

jedzże na pół syntetyku, wydech czyściłem kretem :slight_smile: zamówię watę i uszczelki, najpierw wymienie wate, a potem ewentualnie uszczelki,

[ Dodano: 18-04-2009, 23:13 ]
a to muszę wszystkie wymienić czy tą jedną konkretną?? wystarczy jak same uszczelki zamówię bez innych pierdół??

[ Dodano: 23-04-2009, 11:44 ]
wymieniłem uszczelki, wate ale nadal leci