Tak jak w temacie.
Bardzo proszę o rade, który wybrać.
Jeśli możecie napiszcie wady, zalety itp
Z góry dzięki
w cenie tych kasków to wszystko raczej to samo.
lazer nie ma wyjmowanej ściółki, naxa chyba ma.
ja mam lazera i w sumie nie narzekam, dobry kask, spadł pare razy na ziemieć i nie jest pęknięty i nawet specjalnie rys na nim nie ma.
Mi bardziej podoba się NAXA F5. Lazera widziałem i jest dobry jak na tą cenę. Polecam Ci też Uvexa.
no ogółem tak jak mówiłem, w cenie lazera i naxy to praktycznie można wybierać gustem, to co się bardziej podoba bo jeśli chodzi o bezpieczeństwo to według mnie ten sam poziom. nie wiem jak naxa ale lazer jest zrobiony z dobrego tworzywa, jak się w niego walnie pięścią jak ktoś go ma na głowie to nieźle amortyzuje uderzenie, osoba “bita” praktycznie nie czuje a ten kto uderza czuje pod pięścią że materiał się tak trochę wgina i amortyzuję. Naxy tak nie testowałem, ale kolega ma i wygląda też na porządny kask.
Mafioz, ja testowałem tak moją F1 i jest tak samo jak w Lazerze Tak więc wybór to kwestia gustu, bo jakościowo są do siebie zbliżone
Chyba Wezmę Lazera, teraz tylko jeszcze małowanie, żeby pasowało pod Czarno-Pomarańczową Sr-ke
Mi osobiście o wiele bardziej podoba się Naxa, bo Lazer jest za bardzo okrągły. A jak chcesz pod czarno - pomarańczowy skuter to weź czarny kask, np. ten:
http://www.allegro.pl/item631686766_kask_naxa_f5_f_czarny_polysk_2009_rozmiar_xl.html
Nie zakładajac tematu jaki byscie mi kask do 300 zł doradzili bo kompletnie się na tym nie znam ;/ a shitu niechce kupić myslalem nad naxa lazer i yohe
Uvex też kupisz do 300zł, airoh też widziałem w grudniu 2008 za 300zł. Ogólnie w tej cenie to wybieraj co ci się podoba.
Bierz Lazera, lepszy od Naxy… Ja też go kupuję.
Xarmac napisał:
lepszy od Naxy
Może jakieś argumentył Bo powiedzieć że jeden z nich jest lepszy to każdy może ;-)
Zresztą jak na razie Naxa prowadzi w ankiecie :-)
Bo droższe i lepsiejszą stronkę mają
To niech ktoś poda argumenty, że NAXA lepsza…?
[ Dodano: 15-05-2009, 20:41 ]
A NAXA prowadzi, bo ładniejsza…
A ja uważam że uvex najlepszy bo jak patrzyłem to jest większy od lazera i naxy F1 czyli ma grubszą skorupę. Mam model ps400
Kowal, daj sobie siana z tym Uvexem. To że go masz nie znaczy że jest lepszy…
Maroo78, pytał który jest lepszy z konkretnych dwóch modeli. O Uvexie nie było mowy
Xarmac napisał:
To niech ktoś poda argumenty, że NAXA lepsza…?
Xarmac napisał:
A NAXA prowadzi, bo ładniejsza…
Sam sobie odpowiedziałeś