Łatanie tłumika

Witam!
Kupiłem używanego lasera i niestety nie trafiłem na dobrego sprzedawcę. Problem polega na tym, że blokada została zdjęta poprzez wywiercenie otworu w kolanku, otwór został zaspawany, ale spaw jest nieszczelny. I teraz moje pytanie, czy mogę uzupełnić ubytki w spawie takim cementem (link niżej) i całość zaizolować taśmą (drugi link)?:

1. Cement:
Klik

2. Taśma:
Klik

możesz, choć lepiej(dokładniej by było i estetyczniej) byłoby zrobić to migomatem :sunglasses:

W sumie racja, a orientujecie się ile kosztuje taka usługaż I czy nie uszkodzi wydechu?

jak ktoś ma fach w ręku to nie uszkodzi tłumika, a cena to kilkanaście do kilkudziesieciu złotych w porywach, wszystko zależy od wielkości i ilości otworów do załatania

Nie kombinuj z syfem, tylko migomat tu pomoże, szukaj fachowca a nie beton :roll:

Dzisiaj oddałem tłumik w ręce mechanika, słyszałem, że jest dobry. Podczas rozmowy, grzecznie zakomunikowałem, że tłumik nie nadaje się do elektrod (żeby mieć pewność). Więc migomat pójdzie w ruch :slight_smile: Jutro po 13.00 będzie do odbioru. Szkoda, że nie mam zdjęć zanim go oddałem, ale wrzucę fotki efektu pracy.

–> Migomat<— Nic innego:] Jedz do mechanika dasz pare groszy i ci ladnie zrobi:P

Wydech odebrany, nawet ładnie wygląda. Gdyby od początku on to robił to by było idealnie. Teraz mam jedynie problem z zamontowaniem. Czy po założeniu wydechu ten uchwyt na rezonansię powinien być w pionie czy tak pod skosem bardzieją Bo zaczynam powoli wątpić, że poprzedni właściciel miał ten wydech w aeroxie…

jeżeli nie siłujesz się z założeniem łap wydechu od strony silnika a nie cylindra to znaczy ze powinno tak byc :slight_smile:
A jak trzeba kompinowac to poodginaj tak te lapy zeby wszystko pasowalo

Fotki + cena usługi ?

Zależy od budowy kolanka niektóre wydechy pójdą prawie poziomo a niektóre pionowo.