Kymczak betwin 50 - grzeje się

Witajcie kupiłem betwina za namową skuter jest niesamowity ale… No właśnie coś się dzieje ze wskaźnikiem temp. Ruszam po kilku km mam połowę skali a popotem full czy to coś poważnego? Jestem w trakcie umawiania się na przegląd w motorlandzie ale to dopiero za tydzień znajdę czas żeby go tam oddać. Czy mogę nim jeździć bez obaw? Które już mam… A dodam że nic nie pokojacego narazie nie zauważyłem mocy nie stracił pracował normalnie może to jakaś pierdoła??
Pozdrawiam i czeka na odp.

wygląda poważnie.
nie ma teraz takich temperatur żeby sie kykacz grzał na maxa (ale nawet w upał sie tak nie grzeje). wiec jak to nie awaria czujniczka to niestety masz poważną usterke układu chłodzenia.
a to groźne bo jak go przegrzejesz to pójdziesz w koszty na kilkaset zł (cylinder, tłok, może wygiąc głowice…itd + robota).

gdzieś pewnie masz zapowietrzony lub nie drożny układ chłodzenia (a może prawie pusty???) tak czy siak jeżdżąc tak sporo ryzykujesz

Kupiłem go kilka godzin temu gość mówił że przygotował go do sezonu… Dziwne… Zobaczę jutro rano jak będzie się zachowywał a gdzie i jak sprawdzić poziom płynu?

Przepraszam źle trochę napisałem z tego fula schodzi do połowy i znów ma takie wahania przejechałem nim ok 15 km i tak jak pisałem poza tymi skokami temp. Nic się nie działo…

to i tak nie jest normalne

Ty Wombat jesteś z wawy może?

Jeśli tak to czy znasz mechaniora który pracuje w soboty? Bo motor Land ma na stronie ze jest zamknięty w soboty a Ja jutro muszę być w pracy na 13 godzin… Więc najbliższa sobota by Mi pasowala ale potrzebuje kogoś sprawdzonego kto się zna kasa nie gra decydującej roli chce żeby smigal…

mało który kumaty mechanik ma wolny termin tak z dnia na dzień

Nie pocieszasz… Trudno będę myślał dzięki za pomoc😁

Spróbuj tu, pracują w soboty: moped.pl/#kontakt
Ciężko będzie, bo to start sezonu i wszyscy coś chcą na już, ale może jak nie pomogą na poczekaniu, to dostaniesz zastępczy skuter na czas naprawy (czasem nieodpłatnie, czasem po niższych stawkach dla klienta serwisu), to cię nie zablokuje w dojazdach :slight_smile:

Ooo wielkie dzięki zaraz do nich zadzwonię czy znajdą dla Mnie chwilkę jutro​:grin::grin::grin::grin::grin:

Dzięki bardzo​:grin::grin::grin: Juz jestem umówiony na jutro i będziemy rozmawiać co do zabiegów u Kymczaka​:grinning::grinning::grinning::grinning: