Witam
Od dwóch lat jestem szczęśliwym posiadaczem Super 9 w wersji chłodzonej cieczą. Z tego co mi wiadomo ma wymieniony moduł, jakąś tuleję wariatora oraz tłumik na Tecnigas. Póki co na desce ma zrobione 19,5 tyś km, z czego ja zrobiłem około 4. Niestety mam z nim kilka problemów a że moja wiedza na temat skuterów jest nikła zwracam się do Was.
Od jakiegoś czasu zauważyłem znaczący spadek przyśpieszenia i mocy w dolnym zakresie obrotów. Tak wiem to dwu suw ale gdy go kupiłem lekko odkręcałem gaz i leciał żwir z pod kół, a teraz ledwo rusza. Gdy już się rozpędzi to leci na ok. 1/3 gazu około 80kmh, po pełnym odkręceniu spalanie wzrasta konkretnie a prędkość niestety maks do 95. Wg. mnie to najprawdopodobniej coś z wariatorem, świeżo po odpaleniu poleci w miarę ładnie, ale wystarczy że zatrzymam się na skrzyżowaniu i ponowne rozpędzanie trwa wieczność oraz słychać że silnik ma duże obciążenie. Gaźnik na pewno nie bo był wypucowany jakieś 2 tygodnie temu. Jakieś pomysły dlaczego tak się zachowuje ?
Póki co na liście części do wymiany są :
- pasek
- rolki (mam 7,5, oryginał 8,5)
- kranik bo na bocznej nóżce leje się wacha
- filtry
No i może coś jeszcze ?
Pozdrawiam