Oryginalnie te wydechy sa lakierowane klarem... Wystarczy o niego dbać... A skoro ten moduł faktycznie jest blokowany to kup sobie już ten odblokowany i technigasa rs 70. Nikt nie mówi, że się nie da go znaleźć ;). Postrach, bo gdzie ten twój kolega kupił ten wydech?EXHAUST PAINT MOTIP (aby zakonserwowałkonserw?)
Wiecie może jaki będzie v max przy takim tuningu?
LINK To jest RSII ale nie pisze czy do AC czy do LC… Myślę że mógł był liczyć na ok 110km/h zależy jak wyregulujesz
Mozesz go też wyregulować, że będzie leciał 80 ale będzie rwał non stop na koło :P. Wszystko zależy od regulacji ;).
Jeszcze jedno pytanie Czy seryjny wał wytrzyma tak wysokie obroty. Aha i moduł jest niezbędny przy tuningu więc lepiej jakby był
Powinien wytrzymać obroty rzedu 12k obr/min. Ale koniecznie łożyska SKF C4 Teflon ;). A jakie są dostępne moduły?
Moduły są na stronce skuterdoktor.pl lecz same niefirmowe http://skuterdoktor.pl/product_info.php?cPath=8_20_147&products_id=4525 To chyba ich najlepszy produkt, na s-a nic nie znalazłem
On jest poprostu odblokowany i tyle :P.
Wiesz dzisiaj będą na serwisie więc się spytam czy moduł jest seryjnie odblokowany [ Dodano: 2008-06-07, 14:49 ] Więc jednak moduł jest blokowany i trzeba go wymienić koszt ~ 200zł [ Dodano: 2008-06-08, 15:09 ] Wiec cześci takie: Cyl.(AIRSAL 70CC SPORT) Gaźnik (STAGE6 19MM DELLORTO BE) Filtr powietrza (RACINGLUFTFILTER STAGE6 DRAG-RACE) Sprzęgło (STAGE6 TORQUE CONTROL CLUTCH (107MM) Kosz sprzęgłowy (CLUTCH BELL STAGE6) Wydech (Tecnigas RS II Kymco/SYM) MODUŁ PASEK Wariator (Polini Speed Control Kymco) Razem ok. 1500zł Jeszcze muszę wiedziec jakie rolki, i sprężynki [ Dodano: 2008-06-20, 14:34 ] Jednak po znalezieniu lepszych i tańszych częsci będzie to wyglądało tak: -Cylinder Airsal 70ccm T6 racing -Wariator Malossi MHR -Gaźnik Stage 6 21mm Racing -Wydech Tecnigas RS70 -Sprzęgło Stage 6 Racing -Moduł odblokowany -rolki, sprężyna centralna i sprężynki sprzęgła tak dobrane aby wszystko współgrać -Pasek Malossi kevlar(albo jakiś tańszy) -Kosz sprzęgłowy Stage 6 (w zestawie ze sprzęgłem) -Wał korbowy Rito Racing -Kruciec dolotowy 21mm
zapomnij z tym 110km/h postrach wspominajac wczesniej o znajomym posiadajacym s9 mowil o mnie… a prawda jest taka: malossi sport 70cc, malossi multivar, rs 70 II, odblokowany modul, sprzeglo itp. i moze to się wydac dziwne nie lecial więcej niz 90km/h !!! :-x potem kupiłem gaźnik 19 stozek… regulacja doszla do tego… ze dysza jest 108!! tak, 108 dopiero teraz przestal się dlawic
i v-max ok delikatnie ponizej 100km/h… radzilbym cie się zastanowic nad tym sportem 70cc bo g**no daje:/ kumpel ma next’r i multivara i jest niewiele wolniejszy… ja się wkurzylem i dzisiaj zamowilem airsala racing… pozdrawiam