Kymco Super 8 - Duże spalanie!

Cześć,

moje Kymco Super 8 (2T) wypala średnio 5l/100km!

Czy ktoś z Was mógłby coś za sugerować?
Dysza głowna w ganiku jest zaminiona na #0.90 i jest odblokowany na wydechu i na wariatorze.

Na takim ustawieniu jeździł do 68/h to jeszcze przyzwoicie w miare, ale pokusiłem się o zmianę wariatora na Top Racing'a, na każdych rolkach tak samo beznadziejnie się zbiera :(
Akutualnie ma wsadzone 8,5g więc powinien prędkość mieć lepszą, tym czasem zmalała ona o 10km/h przyśpieszenie również spadło,a skuter dalej spala ponad 5l.

za duża dysza, na 2t za specjalnie się nie znam , ale aż takich dysz się nie daje , raczej coś około 60

Wsadź mniejszą dyszę, zmień wario na oryginalny.

Takie spalanie w silnikach 2T to chyba norma :-)
Tak wszyscy zachwalają te silniki, że takie dobre i niezawodne...
Mój Suzuki Bandit w pojemności 600 i z 80KM pali mniej :-)
No ale nie po to kupuje się skuter 2T by zwracać uwagę na spalanie, prawda? Liczy się ta dynamika jazdy i ten klank silnika... :-)

Powiem Ci,że byłbym w stanie przełknąć to spalanie, gdyby była faktycznie moc..
Dysza #0.90 jest dodawana do każdego Kymacza jako zestaw odblokowujący, razem z tulejką wario

To normalne przy tuningu jeśli zaczniesz zmieniać to zawsze trzeba się liczyć z większym spalaniem

Mój duży 2T spala maksymalnie 3,7 - 4 litry na setkę i to przy ciągłym podjeżdżaniu od domku do domku i przy katowaniu po mieście - nierzadko z 30 kg dodatkowego obciążenia.

Tu ewidentnie jest za duża dysza. Zmień na fabryczną. Mam nadzieję, ze jej nie wyrzuciłeś. I wariator jest źle dobrany. Załóż fabryczny.