Zmiana przełożenia na "długie" poprawi Ci v-max do 90km/h przy czym zmniejszy się zużycie paliwa, bo z tym przełożeniem na maksymalnej prędkości uzyskanej skuterem, silnik nie będzie piłowany na wysokich obrotach. Przykładowo, motocyklem możesz jechać 100km/h na trójce, ale możesz z taką samą prędkością jechać na piątce, tyle że silnik nie będzie tak wył na wysokich obrotach przez co mniej spali.
Jak do 90km/h to nie opłaca mi się .. Aktualnie mam 85km/h. Mam 19 obrotów dzwonem przy 1 przekręceniu koła na seryjnych przełożeniach
Aktualnie masz 85km/h. Ale przy jakich obrotach silnika? Po zmianie przełożeń v-max wzrośnie a silnik nie będzie piłowany jak teraz. Zmniejszy się również zużycie paliwa, a pogorszy przyspieszenie np. ze startu spod świateł.
AraS napisał: Jak do 90km/h to nie opłaca mi się .. Aktualnie mam 85km/h. Mam 19 obrotów dzwonem przy 1 przekręceniu koła na seryjnych przełożeniach
Aktualnie masz 85km/h. Ale przy jakich obrotach silnika? Po zmianie przełożeń v-max wzrośnie a silnik nie będzie piłowany jak teraz. Zmniejszy się również zużycie paliwa, a pogorszy przyspieszenie np. ze startu spod świateł.
85km/h nie wiem przy jakich obrotach, ale 80km/h osiagam na połowie manetki, nie na pełnych obrotach. Przyśpieszenie mam dobre, ale mi na nim nie zależy.