Witam założyłem wydech tecnigas next-r do seryjnego super 9 założyłem też rolki które były w zestawie czyli chyba 6.5 osiągi poprawiły się bardzo skuter startuje z 8 tys obrotów ale w pewnym momencie kiedy osiągnie około 50 km/h obroty spadają do 6 tys i muli przez jakiś kilometr kiedy znowu wkręca się na obroty i ciągnie super dodam że jak jest zimny nie ma tego problemy tzn jedno dwa przyspieszenia po odpaleniu co może być przyczyną ?? dzieki za odpowiedzi pzd bartmwek
Prawdopodobnie regulacja gaźnika. Wiele osób o tym nie pamietam, ale przecież po założeniu wydechu sportowego osiągi się zwiększają, a co za tym idzie regulacja jest inna. Masz prawdopodobnie zbyt ubogą mieszankę.
To może był sprężyna centralna najlepiej kupić zestaw i sprawdzić a jeżeli to lekki muł tylko w granicach 50km/h można kupić Gazbox reguluje muła w przyśpieszeniu
co wy gadacie … to wina sprężynęk sprzęgła … za za miękkie … po nagrzaniu silnik za szybko wysprzegla
Dziwne rzeczy zmieniłem rolki na 5.5g muł zniknoł ale wkręca się na wysokie obroty i nie jedzie więc założyłem 6.5 wyjeżdzam na próbe lekkie zdziwienie muła nie ma no to wychamowałem kilka przyspieszeń od 0 do 80 km/h mula nie ma więc nie wiem czym było to spowodowane dzięki za pomoc
[u:4a651aa05c]Jakie sa rozmiary rolek w kymco super 9?? bo chce sobie kupić a nie wiem jakie… Prosze o odpowiedz na formu lub na e mail stepien93@interia.pl albo na gg 6408717.
Zależy mi na tym…[/u:4a651aa05c]
16/13 waga 8,4gr fabryka
Aha dzieki. Normalnie ratujesz mnie:) Zamowilem sobie nowe polini 6.6gr
[ Dodano: 2008-08-25, 04:55 ]
Czyli bd mial nowy filtr stozkowy, , rolki 6,6grama i wieksza dysze… Poprawi mi to osiagiż?
Jesli tak to o ile?? najbardziej zalezy mi na przyspieszeniu… aha i jeszcze jak wyregulować zeby wszystko bylo OK
Jeżeli kładziesz do seryjnego skutera 2 gr lżejsze rolki to nie wiem czy to jest dobry pomysł
Ale chyba nic się noie stnie… się zobaczy
No obroty wzrasne pewnie p?jdł w powietrze a nie w osiągi
Najwyzej kupie sobie jeszcze tłumik technigas i będzie gitara:P