kymco s9 muł między 55a 68 km/h.

witam mam kymco s9 setup to wydech tecnigas neext r ,sprezyna centralna pollini +60 % ,rolki seria 8,5 gr i cała reszta seria jeszcze sprawdzałem z rolkami 6,5 grama i skuter startował zwyzszych obrotów bardziej wył ale wcale lepiej nieprzyspieszał ,ale do rzeczy :co może być przyczyna tego ze skuter łapie muła zawsze miedzy 55 a 68 km/h ? to nie jest tak ze wcale niejedzie ale czyc wyraźnie ze ciagnie wtym zakresie słabiej i spadają wtym zakresie obroty o jakies 10-15% żeby od 65-68 znów się wkrecic na optymalne 8,5 tys i znowu az do vamxa łądnie ciagnie . może powinienem był załozyc rolki miedzy 6,5 a 8,5 g czyli 7,5 lub cos takiego ? jak psize 6,5 czy mniej odpadają zabardzo wyje niema efektu ,wyjechany pasek może?

może moduł wymień silnik sie będzie wkręcać na max obroty i nie odczujesz tego muła.

Dałbym rolki właśnie 7,5 g i nowy pasek. Możliwe że sprężyna jest też za twarda, niestety musisz przy tym posiedzieć i dojść samemu tracąc kasę, takie życie. Albo jeździsz na serii albo się pier... z regulacja, za to ja wyregulujesz to jest miód.

dzięki kargulec za odp .

dobra panowie problem rozwiązany ,przyczyna był już dość zużyty pasek napędowy wymieniłem na malossi kevlar wzmacniany i jak reką odjął skuter podczas przyspeiszania od 0 az do cvmaxa trzyma 8-8,5 tys obrotow czyli skuter wybiera szczyt mocy z tego co ogaldałem wykresy na tym wydechu czyli optymalnie .