Jak zdjąć kanapę?
Dołączam się do pytania, mam ten sam problem! Chociaż, we wtorek jadę do serwisu, dać skrzynie do regulacji, to zapytam, i wspomnę tutaj :)
Znam odpowiedź na pytanie ;) W końcu pogoda zmusiła mnie do zimowania swojej maszyny, a co z tym idzie pozbycia się akumulatora który znajduję się pod ów siedzeniem. Sam nie dalem rady, więc z braku informacji pojechałem do serwisu, w którym prawdę mówiąc też nie mieli zbytnio pojęcia ;) Sprawdzili w komputerze, powiedzieli że trzeba odkręcić dwie śrubki pod siedzeniem :) Wróciłem do garażu i zacząłem grzebać :) Także:
- trzeba odkręcić " osłone " kierunkowskazów pod siedzeniem pasażera od razu, tam jest taka zaślepka którą trzeba wyjąć, ona się połamie przy tym, ale kupić to marne grosze :) Jest kolejna śruba którą musimy odkręcić, gdy ją odkręcimy musimy ją wyjąć, ona jest poziomo względem kanapy, jest ustawiona na szerokość naszej maszyny, nie na długość, gdy ją wyjmiemy musimy stanąć przodem do tablicy rejestracyjnej, złapać początek kanapy przy zbiorniku i pociągnąć w swoją stronę wtedy kanapa wyskoczy i będziemy mogli ją spokojnie odłożyć :) w srodku oprócz akusa, i kabli znajdziemy Klucz 12, klucz do odkręcenia świecy oraz śrubokręcik :)
czyli żeby zdobyć śrubokręcik trzeba mieć inny śrubokręcik, klucz, zapasową zaślepkę i dużo wolnego czasu?
Dobre
jestem wielkim fanem przemyślanych i praktycznych rozwiązań :)
Jednak moje starania były trochę na wyrost, kierunki zostawmy w spokoju, szukajmy pod kanapą tylko złotej śruby którą odkręcamy i wyciągamy do siebie i siedzenie podnosimy :) ale kluczyk do tej śruby musimy mieć własny, dopiero po zdjęciu kanapy otrzymamy zestaw kluczy kymco :)