witam Mam odblokowanego betwina i chciałbym poprawić w nim głównie dynamike bo niepowala(przynajmniej mnie:P) poprzez wymianę tłumika i wariatora. Mam na oku dwa tłumiki tecnigasa model RS-II oraz NEXT R. Odrazu zaznacze że niechce sie bawić w przyszlosci w 70cc, wiec pytanie brzmi który bedzie lepszy do 50cc?
Co do wariatora i rolek to jestem otwarty na propozycje:)
Nie wiem jak RSII ale miałem Next-R i różnica jest na prawdę zauważalna szczególnie przy wyższych obrotach. Wariator przereklamowany, efekt niezauważalny, widocznie był tak dobrze zrobiony że ciężko było go poprawić. Rolki dobiera się indywidualnie, zacząłbym od 6g.
Wariator Stage6 i Multivar, nie są przereklamowane..Te chińskie tłumiki Tecnigas raczej są przereklamowane..jechałem kiedyś roxem z wydechem Arrow'a to była prawdziwa strała!!! :)
Pietro moglbyś jakiś link do tego tłumika podrzucić?
alternatywa dla Next R(podobna cena) dla mnie jest jeszcze wydech leovince ,ale nic nie wiem na temat tej firmy:P pisza ze do seryjnej 50-dziesiatki jest to wydech:P http://allegro.onet.pl/wydech-leovince-tt-kymco-sym-i1618189262.html
Wariator Stage6 i Multivar, nie są przereklamowane.
To ciekawe bo miałem właśnie Multivara 2000. Efekt był niezauważalny. Każda firma robi po swojemu. Do silnika P/G nie ma sensu wsadzać nowego wario
Te chińskie tłumiki Tecnigas raczej są przereklamowane..jechałem kiedyś roxem z wydechem Arrow'a to była prawdziwa strała!!! :)
Ty się kiedyś tam, czymś tam, gdzieś tam przejechałeś i na tym opierasz swoje opinie. Miałeś okazje porównać? Ja miałem Nexta w dwóch różnych skuterach i wiem jaka jest różnica. Tecnigas jest hiszpański a nie chiński. Sowak, leovince tt podobno jeden ze słabszych wydechów. Teraz założyłem do siebie Leovince v6 i efekt niewiele lepszy od serii a sporo głośniejszy.
wszytko przemawia za next-r -> cena, ludzie, ... cena:P mysle ze chyba przy nim zostane tym bardziej ze nie planuje bawic sie w wieksze pojemnosci. Wario pozostaje do wybrania a jest ich kilka ... no i zakup rolek,tylko jakich? No i jakbyście mogli napisać jakie to sa te wysokie obroty dla tych wydechow bo u mnie wiecej niz 8,5k sie silnik niekreci:(
Najprościej mówiąc rolkami ustawiasz obroty na jakich będzie jeździł skuter. W czasie jazdy nie masz wpływu na wysokość maksymalnych obrotów. Jak zmienisz wydech (nie zapomnij pozbyć sie zwężki homologacyjnej) kup rolki testowe w granicach 6g (w Kymco na takiej gramaturze najlepiej mi się jeździło na Next-R.)
No tak, suawek jak zwykle, wszystko wszystko wie najlepiej, a ja się gdzieś tam, kiedyś czymś przejechałem i na tym opieram swoje spostrzeżenia.. Allelujah suawek!
panowie spokojnie po co się ścinać:) cenie sobie każdą rade szczególnie od osób, które miały doświadczenie jakieś z wyżej wymienianym sprzętem
lepiej piszczie jakie by tu rolki wziąść oprócz tych 6gr - tak na wszelki wypadek:D bo widzialem ze sa sprzedawane zestawy np. polini 16x13 4,2g/5,1g/5.6g/6,3g lub 5,6g/6,3g/6.6g/7,3g oraz takiej firmy Stage6 zestaw 16x13 5.5g/6.0g/6.5g/7.0g
podaje przykladowe linki: http://allegro.onet.pl/rolki-polini-zestaw-16x13-4-2g-5-1g-5-6g-6-3g-i1626516875.html http://allegro.onet.pl/rolki-stage6-zestaw-16x13-5-5g-6-0g-6-5g-7-0g-i1635546799.html