Kymco bet win 50 problem w prędkością

Witajcie, znów zglupialem skuter jeździ już się nie grzeje wszystko wydawać by się mogło jest cacy ale… No właśnie ale… Skuter jest po odblokowaniu bez specjalnego tuningu, powinien jechać 80 na godzinę na luzie a jedzie raz 65 raz 70 raz zamyka zegar czyli powyżej 80 tak jak by miał humory…(mam już żonę więc wiem o czym pisze) Na jednej trasie zaobserwowałem te 3 predkosci miał ktoś tak? Cóż to może być??

w życiu nie wyciągniesz 80km/h - chyba że piszesz o wskazaniach licznika i jeszcze ten licznik masz lekko popsuty.
natomiast przyczyn tego że raz jedzie lepiej a raz gorzej to może być kilka - głównie regulacja i kondycja gaźnika - ale też np szczelność dolotu i stan napędu.

1. Z czteroletniego doświadczenia wiem jedno - “nie ma bata” żeby seryjny bet&win pojechał 80km/h a tym bardziej “na luzie” nawet wiatr w plecy nie pomoże.
  2. Masz prawdopodobnie walnięty prędkościomierz- zła wiadomość - praktycznie nie do naprawienia - nowy element drogi i ciężki do nabycia.

pytanie czy widzi po liczniku czy jedzie raz szybciej raz wolniej czy to jest odczuwalne bez patrzenia na licznik