Kymco B&W czy Kymco Super9

Który skuter byście polecili? Kymco B&W czy Kymco Super9?

Na dalsze wypady B&W, do miasta i sportowej jazdy S9

Oba skutery są godne polecenia. Zależy czego potrzebujesz. Może oglądnij, przymierz się do każdego z nich i stwierdź, który dla Ciebie byłby lepszy.

Zależy do jakiego typu jazdy potrzebujesz pojazdu , miejskie dojazdy do trasy czy też 10-15 km poza miasto. Musisz sb odpowiedziec na to pytanie, napisac, czy częsciej się poruszasz w mieście, czy poza wtedy pomożemy, przeanalizujemy wady i zalety każdego :)

Te 2 modele w zasadzie różnią się poza wyglądem gabarytami, wiadomo B&W jest większy, ma wygodniejszą kanapę i ogólnie więcej miejsca, więc byłby lepszy na wycieczki. Natomiast S9 to taki "miejski wojownik" i napewno poręczniejszy byłby do przeciskania się w ulicznych korkach, technika obu ta sama ale szukaj w wersji LC czyli z chłodzeniem cieczą.

dokładnie tak jak wszyscy piszą...
dodam jeszcze od siebie, że jeśli chodzi o bazę tuningową to zdecydowanie s9
b&w jest najwygodniejszą 50'tką jaką jechałem (a jechałem nie jednym ;>) czekam jeszcze na przejażdżkę t-rexem, którego relacja ostatnio się pokazała na głównej str.

b&w ma ponoć minimalnie większe spalanie jak piszą użytkownicy, tzn. pali ponad 3... wiadomo można zejść poniżej ale delikatnie jeżdżąc

odblokowany B&W pali jak smok,
jak się w miejskiej jeździe wykorzystuje wszystko, co potrafi jego silniczek to co najmniej 5 litrów wachy na setkę potrafi zejść
pod dobrze odżywionym, ponad 100-tu kilogramowym prowadzącym,

oczywiście to wartości przy czystych filtrach, właściwym ciśnieniu w kołach, dobrym stanie przeniesienia napędu,
bo jak to wszystko zaniedbamy, to górną granicę zużycia paliwa ciężko określić ;)

dlatego jak masz PJ to zainteresuj się większą pojemnością.
mnie 170 pali w mieście ~3,5L, na wycieczkach ok 2L