Podpowiedzcie gdzie włożyć wetknąć czujnik od termometru tablicowego. Wiem że koło świecy ale tam jest wszystko zabudowane.
Skuter to Kymco Agility 4T
Podpowiedzcie gdzie włożyć wetknąć czujnik od termometru tablicowego. Wiem że koło świecy ale tam jest wszystko zabudowane.
Skuter to Kymco Agility 4T
Mam ten sam silnik i odkrec te czarne plastiki to znaczy te srubki z boku, odegnij troche platiki (spokojnie nie pekna) i tam umiesc termometr:)
Pod sama obudowe to bez sensu bo tam odbywa sie przewiew wiatru.
Pokaz zdjecie czujnika to cos sie wymysli ;)
Czujnik zmień. Najlepszym rozwiązaniem przy Twoim 4t jest montaż czujnika pod świecę.
A co myślicie o pomiarze temperatury oleju?
Z dawnych czasów został mi wskaźnik temperatury od malucha, firmy LUMEL. Mierzył on właśnie temperaturę oleju, był wykonany jako bagnet do oleju. I tak sobie myślałem.....
Może takie rozwiązanie byłoby dobre? Trzeba by dobrać z odpowiednim gwintem, takim jak ma bagnet skutera.
http://moto.allegro.pl/termometr-oleju-wskaznik-temperatury-aprilia-i2514732658.html
hm, też właśnie o takim rozwiązaniu pomyślałem, ale w 139QMB zaraz nad korkiem jest sprężyna i sitko.... wystarczająco mnie to na razie zdemotywowało. Rozmyślałem nawet o nawierceniu otworu w skrzyni korbowej.
Sprężynę ze sitkiem masz pod spodem. Ten termometr wkręca się zamiast bagnetu, w miejscu wlewu oleju.statorable napisał:
hm, też właśnie o takim rozwiązaniu pomyślałem, ale w 139QMB zaraz nad korkiem jest sprężyna i sitko.... wystarczająco mnie to na razie zdemotywowało. Rozmyślałem nawet o nawierceniu otworu w skrzyni korbowej.
aaaaaa, no tak, ciapa ze mnie. Nie dopatrzyłem......
Pietro napisał:
statorable napisał:
hm, też właśnie o takim rozwiązaniu pomyślałem, ale w 139QMB zaraz nad korkiem jest sprężyna i sitko.... wystarczająco mnie to na razie zdemotywowało. Rozmyślałem nawet o nawierceniu otworu w skrzyni korbowej.Sprężynę ze sitkiem masz pod spodem. Ten termometr wkręca się zamiast bagnetu, w miejscu wlewu oleju.
Tak właśnie myślałem zeby kupic bagnet przewiercic wiertłem i włożyć tam czujnik. Ma 6 cm więc powinien sie zmieścić :)
http://allegro.pl/termometr-panelowy-tablicowy-50c-do-150c-i2512685441.html
Termometr taki jak z linku.
Teraz pytanie jak znaleść "bagnet" do Kymco Agility 4T bo oryginału nie ruszam :)
Chyba pasuje od chinola przecież, na allegro pełno aukcji...