Kymco Agility-Gdzie umieścić termometr?

Podpowiedzcie gdzie włożyć wetknąć czujnik od termometru tablicowego. Wiem że koło świecy ale tam jest wszystko zabudowane.

Skuter to Kymco Agility 4T

Mam ten sam silnik i odkrec te czarne plastiki to znaczy te srubki z boku, odegnij troche platiki (spokojnie nie pekna) i tam umiesc termometr:)

Pod sama obudowe to bez sensu bo tam odbywa sie przewiew wiatru.
Pokaz zdjecie czujnika to cos sie wymysli ;)

Czujnik zmień. Najlepszym rozwiązaniem przy Twoim 4t jest montaż czujnika pod świecę.

A co myślicie o pomiarze temperatury oleju?
Z dawnych czasów został mi wskaźnik temperatury od malucha, firmy LUMEL. Mierzył on właśnie temperaturę oleju, był wykonany jako bagnet do oleju. I tak sobie myślałem.....

Może takie rozwiązanie byłoby dobre? Trzeba by dobrać z odpowiednim gwintem, takim jak ma bagnet skutera.
http://moto.allegro.pl/termometr-oleju-wskaznik-temperatury-aprilia-i2514732658.html

hm, też właśnie o takim rozwiązaniu pomyślałem, ale w 139QMB zaraz nad korkiem jest sprężyna i sitko.... wystarczająco mnie to na razie zdemotywowało. Rozmyślałem nawet o nawierceniu otworu w skrzyni korbowej.

statorable napisał:

hm, też właśnie o takim rozwiązaniu pomyślałem, ale w 139QMB zaraz nad korkiem jest sprężyna i sitko.... wystarczająco mnie to na razie zdemotywowało. Rozmyślałem nawet o nawierceniu otworu w skrzyni korbowej.

Sprężynę ze sitkiem masz pod spodem. Ten termometr wkręca się zamiast bagnetu, w miejscu wlewu oleju.

aaaaaa, no tak, ciapa ze mnie. Nie dopatrzyłem......

Pietro napisał:

statorable napisał:

Sprężynę ze sitkiem masz pod spodem. Ten termometr wkręca się zamiast bagnetu, w miejscu wlewu oleju.

Tak właśnie myślałem zeby kupic bagnet przewiercic wiertłem i włożyć tam czujnik. Ma 6 cm więc powinien sie zmieścić :)
http://allegro.pl/termometr-panelowy-tablicowy-50c-do-150c-i2512685441.html
Termometr taki jak z linku.

Teraz pytanie jak znaleść "bagnet" do Kymco Agility 4T bo oryginału nie ruszam :)

Chyba pasuje od chinola przecież, na allegro pełno aukcji...