Kymco Agility City - wymiana cylindra na 70 Airsal lub Malossi.

Witam, mam pytanie jeszcze jedno, czy sama wymiana cylindra przy skuterze o przebiegu 1600, wymaga jeszcze jakiejś zmiany części. W sensie wario sprzęgło, wydech. Lub czy może jest sens kupowania 50cc silnika ale serii airsal czy malossi te 50tki są chyba lepsze od samej seryjnej montowanej 50tki?

liczyłem na pełny tiuning tego skutera gdyż mój brat troche się napalił, ja mu przedstawiłem wydatek na ponad 2000zł nie licząc gaźnika, ale nie wiem czy nie lepiej na początek wymiana samego cylindra, na racing.

kolejne pytanie czy po zmianie cylindra, serwis w którym będę to robił, też mi wyreguluje dozownik oleju? czy będę już od tego momentu musiał mieszać?

na początek to wymień wydech na sport sam to zrobisz zyskasz na mocy i przyspieszeniu.

a jaki wydech polecasz? bo wiekszośc drogich jedyne co daje to chyba decybele

większość tych drogich daje kupę koni ale w silnikach które mogą te konie wygenerować.czyli mają odpowiednio wysilony cylinder, pełne okno wydechowe i kręcą sie dostatecznie wysoko.

podam przykład:sym red devil z blokadami na standardzie v-max 65kmh,bez blokad wydech arrow street aluminium,v-max 90kmh odejście zaj, tylko zdjęte blokady i wymieniony wydech(już sprzedałem syma) w standardzie miał otwarte okno i cylek 6cio kanałowy.

a wydech wystarczy zamontowac i gitara czy reguluje się coś jeszcze? bo nie moge uwierzyć że wystarczy odkrecic stokowy, i przymocowac nowy

warto wyregulować napęd do nowej charakterystyki silnika, czasem i gaźnik.

po wymienianie wydechu na yasumi, nie podam teraz modelu może potem, wymianie dyszy, i regulacji gaźnika, skuter ciągnie aż miło. Jednak nie będę wymieniał cylindra, za 2 lata albo 3 sprzedam skuter. a taki po przeróbkach to raczej cieżko opchnąć

to tylko kwestia ceny

Mam jeszcze pytanie kumpel sprzedał mi nowy wydech technika rs2 czy mogę go zamontować bez regulacji napędu? A zrobić to potem w serwisie skuter będzie jakoś dziwnie jechał bez regulacji?

chyba tecnigas rs2 a nie technika.
może dziwnie jechać bez regulacji

Ok czyli będę musiał dać serwis

wymienilem wario na malossi i rolki dalem 7gb, pytanie odemnie do wario byla taka czarna nakretka w kotra wchodzil ten walek co wklada sie wariator, jak rozebralem skuter to takiej nakretki nie bylo w seryjnym wario, zalozylem wario malossi bez tego, skuter nie wiem czy lepiej chodzi, napewno szybciej lapie obroty po przekreceniu manetki. myslalem nad wymiana wydechu, ale te sportowe sa takie wszystkie takie same. Moj przynajmniej wyglada jak by był do 125 :D

Do zestawu od warrio miałem sprezyne, nie montowałem jej, w sumie to w sklepie proponowali mi abym wziol centralna i rolki 5-5.5g ale tylko jesli mocyje sprezyne

ps sory za błędy pisze z tableta brak polskich znakow. ( nie wszystkich )

jeszcze takie pytanie z mojej strony chyba musze podregulować skuter, w sensie nie zakładem sprężyny dołączonej do zestawy warriatora, skuter osiąga bardzo duże obroty początkowe, a potem po 40km/h dąsa się aż do 55-60 v-max spadł, czyli jednak sprężyne musze zamontować, a dopiero potem sprawdzać czy rolki będą wymagały zmian? rożne sklepy proponowały mi zakup warrio i rolek 5-5.5g i wymiany centralki, a inne rolki 7g i styka, jednak na samych rolkach bez zmiany centralki nie chodzi to tak jak bym chciał. dużo roboty przedemną :P

mam pytanie czy w wariatorze multivar taka plastikowa tuleja/nakrętka ma jakieś znaczenie? nie załozyłem jej do wario w sumie nie wiem poco to było, ogranicznik jakiś? Co do wydechów mam pytanie czy wydech sport mimo że z wyglądu wygląda tak samo to czy może być rożnica w mocy którą można wydobić z silnika? np mam w planach zakup top performance HP wydech do 2taktu, koszt jakieś 800zł a wydech tecnigas rs2 za 550zł czy mimo faktu że wyglądają tak samo to dają lepsze osiągi?