Witam.
Od początku miałem problem z tym skuterem KAC 125 4tbo nie działało tylne światło pozycyjne jedynie “stop” Skuter kupiony wysyłkowo ale dziwi mnie że sprzedawca nie sprawdził przy przeglądzie przed sprzedażowym. Oddałem do serwisu w Gorzowie na gwarancji i zrobiono mi to światło przy okazji 1 przeglądu. Pojechałem do domu i skuter stał 2 dni w garażu. Wczoraj chciałem z synem udać się na przejażdżkę poszedłem więc do garażu odpaliłem (wskaźnik paliwa stał w miejscu) i dojechałem pod klatkę po syna. Wyłączyłem silnik syn ubrał kask chcę uruchomić skuter przekręcam kluczyk zaświeciło się podświetlenie licznika naciskam starter i zgasło nawet silnik nie drgnął. Ponownie zrobiłem to samo i zgasło. Potem to już nic się nie zaświeciło. Macie jakieś sugestie co to może być? Pewnie wiele możliwości ale może ktoś miał taki przypadek i poradzi jak samemu naprawić może błahostka?
Inaczej czeka mnie pchanie skutera do serwisu z 5km uff nie mam assistance
Jeszcze takie pytanie czy ten skuter ma nóżkę “kopniaka” do odpalania? To pierwszy jaki kupiłem i nie mogę znaleźć bo nic nie wystaje?
Czy jest sposób by go uruchomić żeby tyle nie pchać?
Dziękuję gdyby ktoś mi pomógł. Pozdrawiam serdecznie.
Ooo, faktycznie, nie ma kopniaka. https://m.youtube.com/watch?v=iq6mh06ow3Y Fajnie! Możliwość montażu takowego jednak istnieje. Dodatkowy koszt, ale można. To przecież zmodyfikowany na ^nową modłę^… GY6 125. * Sprawdź stan akumulatora: napięcie na zaciskach oraz poziom elektolitu, jeżeli masz kwasowy (umiejętnie podważyć i wyciągnąć tzw. zintegrowany korek), popatrzeć czy płyty akumulatora są zalane na te minimum 1…3 milimetry tuż powyżej. Różnie z tym bywa, bo ludzie nie umieją często, prawidłowo zalewać takich akumulatorów. Nawet serwisanty. Jeżeli aku będzie oki, sprawdź poprawność mocowania klem na nim oraz punkt mocowania masy na silniku. Działaj skutecznie.
Ten mój chćiaż nowy to 2017r. A drogi jest montaż tego kopniaka? Dobrze gdyby był gdyby ręczny padł. Może faktycznie akumulator bo skuter choć nowy to 2017r. Muszę zobaczyć też te klemy i gdzie ta masa się znajduje uff Dzięki chłopaki za podpowiedzi.
akumulatory bardzo “nie lubiejo” głebokiego rozładowania - tzn uznaje sie za takie jak napięcie spadnie poniżej 10-9V.
Bardzo dzielnie znoszą to akumulatory YUASA i EXIDE - do 4-6V można zajść kilka razy i potem żyją w dobrej kondycji.
A tanie akumulatory potrafią stracić parametry po jednym takim numerze.
Masa to taki kabel z ujemnej klemy akumulatora do bloku silnika i/lub ramy. Może ich być kilka w kilka miesc. Najcześciej masy mają kolor zielony w chińczykach i chińczykopodobnych.
Uuu, to będzie… dość długi wątek. Chłopie, widać, że zaczynasz z tym tematem niemal od zera. Masz zatem dużo wiedzy do przyswojenia ku sobie. Grunt, abyś to kolejno sobie ogarniał. Kroczek tu, kroczek tam. Fajnie zatem jest. Po gwoździu jest z tym fest. Figo fago i lumbago.
Masz rację jest co przyswoić. Do tej pory nauczyłem się wymienić żarówkę z tyłu no i wyjmować akumulator. Ale stał się cód i udało się odpalić skuter. Odkręciłem klemy na moment i potem dokręciłem. Poruszałem i poukładałem kable i…jest prąd Fajnie bo mam małą satysfakcję. Dzięki chłopaki za sugestie. Teraz muszę nauczyć się wymiany żarówek z przodu bo może się przydać na trasie. Pomału postaram się jak najwięcej nauczyć. Pozdrawiam
Nie chcę zakładać nowego tematu więc dopytam tu. Jaką dobrą ładowarkę i akumulator polecilibyście do mojego kymco agility city 125? Jak często podładowywać tą ładowarką?