Kymco Agility - blokady

Jak zdjąc wszystkie blokady?

Jak jezdzic skuterem?

sorry jak cie tak urazilem tym pytaniem, myslalem ze po to jest forum

To ja przepraszam ,ale nikt tu nie jest jasnowidzem i nie wie jaki masz skuter...

Kymco AGility 50...

Agility ma blokadę na wariatorze (tulejka) i trzeba w nim dyszę na większą wymienić (wtedy podniesie się spalanie) i kupić odblokowany moduł wydatek rzędu 50 zł.

a na filtrze i gaźniku nie ma blokady?

brylant1717 napisał:

a na filtrze i gaźniku nie ma blokady?

sa to 2 najprostrze rzeczy do sprawdzenia,SPRAWDZ! ;p

Mam jedną blokade ściągniętą przez mechanika, nawet nie wiem jaką. Dałem za to stówę, teraz chcę sam sb ściągnąć kolejne blokady. Sprawdziłem, na filtrze jest blokada, ściągne po 1500 km (mam 850).

Podejrzewam że mechanik ściągnął z gaźnika ( jedzie 65km/h)

Pewnie jeszcze na wariatorze będzie można zdjąć... i podobno jakiś kabelek?

brylant1717 napisał:

Kymco AGility 50...

Mam ten sam skuter i blokady są 2 tuleja na wariatorze po wymianie jeździ około 65-68 km/h druga to moduł. Można go naciac i masz wyższe obroty i większa prędkość. Na filtrze to w którym miejscu widzisz? Bo ja tam nic nie znalazłem. Jak kupiłeś w "salonie" skuter to dostałeś tuleje i dysze do zmiany.

Właśnie nie dostałem, a kupowałem w salonie...

a na module gdzie trzeba naciac? i ile po tym nacieciu jezdzi?

brylant1717 napisał:

Właśnie nie dostałem, a kupowałem w salonie...
a na module gdzie trzeba naciac? i ile po tym nacieciu jezdzi?

To cię oszukali w salonie bo powinni Ci dać. I jeżeli jeździsz do nich na przeglądy to przestań bo dojdą cię z kasy. Ja za 2 przegląd po 1000km i zdjecie blokady z wariatora zapłaciłem 260 zł ich były oleje

Jeżeli masz moduł na 8 pinów to nic nie musisz ciąc ani przecinac.
Wystarczy że wyjmiesz 2 fioletowe kabelki. U mnie po tym zamyka licznik.

"po wymianie jeździ około 65-68 km/h"
jak kupowałem to od razu ściągneli mi jedną blokadę po której jeździ ok. 70 km/h więc już wiem dlaczego tylejki nie dostałem. A z modułem nie będę się bawił bo podobno zmniejsza to żywotność silnika

Brylan1717 odpowiedz sobie na pytanie czy potrzebujesz v-max czy przyspieszenia. 70 km/h jak dla mnie jest spoko. Ja akurat potrzebuje lepszego przyspieszenia więc idę w ta stronę ale mniejsza z tym. Co do modułu to po odblokowaniu silnik wkreca sie na wyższe obroty to jak byś jeździł samochodem na czerwonym polu obrotomierza. Więc jak sądzisz dobre dla silnika? Ja tego nie robię bo jakiś kaganiec musi być. Kupiłem teraz zestaw testowych rolek i będę sie bawił z gramatura.

PS. Ile Ci pali skuter?

Podczas pierwszych 200-300 km spalił 3.5 L..
Niedługo będę mierzył ile pali po dotarciu

A Twój ile pali?

Kurcze to ja ostatnio wymieniłem tuleje po ok 10tys bo wcześniejszy właściciel nic nie zmieniał, a oprócz tego filtry, gaźnik wyregulowalem i nie chce jechać szybciej niż 60km i to nawet z bystrej górki... Waże ok 75kg, ale spalanie małe mam bo jak jeżdze z bratek (też ok 75kg) do roboty to ostatnio dokładnie wyszło 2,48l/100km;)

No ale przydałoby sie żeby jechał te 65km przynajmniej, żeby po mieście każdy nie musiał mnie wyprzedzać...

Średnia od początku to 2,44L na 100km ale po odblokowaniu 2,3L na 100km

a zmieniałeś dysze na 82?