Opdpowiem tylko na kilka punktów;d 1. Dla zdrowotności każdy skuter należałoby nagrzać przed wyruszeniem, ale nie ma takiej konieczności. Podczas docierania zaleca sie 3. Kufer- to najlepszy GIVI, nowy drogi, ale może wychaczysz jakas używke;)
Gratuluję wyboru skutera, moim zdaniem jeden z lepszych w swojej kategori. Ja ze swojego jestem w pełni zadowolony i nie miałem do tej pory najmniejszych kłopotów. (ponad 8000 km na liczniku) 1. Prawda 2. W moim agility rs ok 100 km po całkowitym opadnięciu wskazówki. 5. Po wymianie tuleji 70 km/h a po odpięciu fioletowych kabelków z modułu 80 km/h
1. Nieprawda. I tak jest w większości silników 4T. Zimny olej jest gęsty i nie smaruje prawidłowo silnika. Jednak tylko szybkie rozgrzanie silnika spowoduje że olej będzie miał swoje optymalne właściwości. Gdy powoli krąży po silniku dodatkowo się wychładza i nie uzyska tak szybko swoich parametrów pracy. Więc najlepiej odczekać 10 - 20 sekund przed wyruszeniem w drogę i jechać ale przez te dwie - trzy minuty raczej nie odkręcać manetki dalej niż za 2/3 jej zakresu. 2. Każdy wskaźnik rezerwy jest trochę inaczej skalibrowany - najlepiej weź ze sobą małą bańkę benzyny i jeździj dopóki nie zabraknie paliwa w baku. Potem lejesz to co masz w bańce i spokojnie dojedziesz na stację benzynową. Tylko pamiętaj że gdy skończy się benzyna to skuter długo musi kręcić zanim znów napłynie do gaźnika.