Kymco Agility 4T - Kierunkowskaz

Witam
Banalne pytanie czy tylni kierunkowskaz w Kymco Agility 4T 2020r mozna jakos rozebrac żeby wymienić żarówkę ??? chodzi mi czy jest możliwy demontaż samego klosza, bo dostaję już szału, z góry dzięki za pomoc

Kierunkowskaz jest identyczny jak na zdjęciu

Raczej tak… u mnie się da bez problemu (keeway tx 50)

Napisz jak to zrobić, klosz jest na gwint ??? czy jak to rozebrać w moim przypadku nic nie skutkuje

na tej focie widać że ma zatrzaska na płaski śrubokręt

ok dzięki problem rozwiązany z kierunkowskazami choc sam sposób demontażu klosza jest problematyczny.
Jeszcze jedno pytanie odnośnie świateł w modelu Kymco Agility 50 jak wiemy w tym modelu z roku 2020 nie ma przełącznika świateł po prawej stronie manetki ( przełącznik świateł do jazdy dziennej na światła mijania ) światła mijania w tym modelu świecą się od razu po przełączeniu stacyjki moje pytanie brzmi jak lub kiedy włączają się światła do jazdy dziennej ( żarówka W5W ) skoro nie ma włącznika żeby je włączyć a przy uruchomieniu silnika się nie świeci ???

tam nie ma żadnych świateł do jazdy dziennej - DRL. Masz najwyżej pozycyjne (nie mylić z postojowymi)

Chyba jest to bez różnicy jak kto nazywa te światła ( skoro na przełączniku tradycyjnym oznaczane są jako pozycyjne ale w tym przypadku świecą się tylko światła przednie to nie są pozycyjne tylko do jazdy dziennej )

Pytanie ekspercie brzmi jak ję właczyc a nazewnictwo świateł pozostawmy inżynierom z Kymco

to nie są świata do jazdy dziennej tylko krótkie (mijania) i świeca sie wraz z pozycyjną z tyłu

ja pie…dole czy ty człowieku wiesz o co ja pytam ??? w tym skuterze nie ma żadnego przełącznika świateł na prawej manetce, świecą się cały czas nie można ich wyłączyć ani przełączyć bo jest tam taki przełącznik zespolony

Normalnie w skuterach jest taki przełącznik jak tu:

Przełącznik taki pozwala na trzystopniowe przełącznik świateł czyli - 1 wyłączone, 2 oznaczone jako postojowe ale takie nie są bo w tego typu skuterach włączają sie tylko światła przednie żarówki W5W i w tym przypadku nie zapalają sie światła tylne więc nie mogą być światłami postojowymi ( juz ku…wa bardziej nie mogłem tego ci wytłumaczyc ) oraz ustawienie nr. 3 czyli żarówka na przełączniku włącza światła mijania

Po pierwsze wciąż nie umiesz nazywać świateł za to świetnie umiesz rzucać kurwami.
W żadnym pieprzonym skuterze nie ma świateł POSTOJOWYCH. Poczytaj sobie co to jest światło postojowe.
Masz tam tylko 1 - Wyłaczone, 2 - pozycyjne (a nie postojowe. I żarówka W5W włącza sie od razu z pozycyjną lampą z tyłu. Wiem na 100% bo mam tak w motorowerze i w maxi). Oraz położenie 3 - czyli lampy główne i światło mijania/długie w zalezności od położenia przełącznika po lewej (i zawsze pozycyjna z tyłu).
Tylko lampy dzienne (DRL) zapalają sie bez zapalanie tylnej pozycyjnej. NIE MASZ TAKICH LAMP. Nie ma ich żaden motorower.

Ty natomiast masz światła w wersji dla debili montowane tak od kiedy UE uznało że ludzie są zbyt głupi żeby samodzielnie musieć pamiętać o włączaniu świateł MIJANIA (bo masz jeździć na MIJANIA które masz a nie na postojowych lub dziennych (DRL) których tam kurwa nie masz i mieć nie bedziesz.
W takich konstrukcjach lampa główna zapala sie od razu po przekręcenieu stacyjki (instalacje stałoprądowe w większych jednostkach) albo od razu po zapaleniu silnika (instalacje zasilane z cewki oświetleniowej.
I użytkownicy nie mogą ich wyłączyć. Dla własnego bezpieczeństwa.

Wiec jeżeli twoja żaróweczka W5W w lampie nie jest spalona (bo teoretycznie powinan sie włączać razem z mijania) to jest po prostu nie podpięta bo sie Kymco nie chciało konstrukcji lampy zmieniać.
Rozumiesz, Kurwa człowieku?

Człowieku w tym przypadku jest to bez różnicy czy są to postojowe czy pozycyjne bo nie są ani jednym ani drugim, żeby były pozycyjnymi które powinny określać pozycję pojazdu to muszą palić się jednocześnie tylnie pozycyjne i przednie których nie ma ani z tyłu ani z przodu.

Tu jest film z takim samym przypadkiem ten sam skuter ten sam przełącznik, pytanie brzmi jak włączyć lub kiedy się włączają światła do jazdy dziennej bo światła mijania są włączone automatycznie chyba że kymco wsadziło klosz od poprzedniego modelu a żarówka W5W jest dla picu

nie masz z tyłu światła pozycyjnego? no nieźle. Może jednak sprawdź bo ten na filmie to naprzykład ma…

Rozwiązanie mam następujące: wiec wsadź tam pod czasze główke i zobacz dokąd idą kabelki od tej żarówki. I czy ida gdziekolwiek.
I przestań pisać o jakichś światłach do jazdy dziennej. Nie masz takich świateł i ile razy można to powtórzyć?