Kupno skutera

Witam. Mam zamiar kupić od kolegi skuter. Jeżeli poprzedni właściciele by rejestrow ali go to mój kolegabbył by 5 właścicielem. Niestety z tego co się dowiedziałem od kolegi nie ma on jednej z umów kupna-sprzedaży. Czy mam jakieś szanse aby zarejestrować skuter bez brakujące j umowy? Z góry dzięki. LwG

nie, musi być udokumentowana ciągłośc.
Albo masz bardzo upierdliwą procedurę prawną do przejścia. Nie bawił bym sie w to.

jak brakuje pośredniej umowy to nie widzę problemu,jak pierwszej z właścicielem z dowodu to trochę gorzej i czy ma oc nawet nie ważne na właściciela z dowodu,jak coś to wal na pw

to zalezy od pani w Wydziale Komunikacji.
Ja w 2009 sprzedałem samochód, gość nieprzerejestrował, jeździł ileśtam, kogoś potrącił, potem komuś sprzedał, potem samochód stał w komisie, potem hgw co sie z nim działo (ale ciągle na moich blachach) i w końcu kupił go łepek.
Okazało sie że któraś z pośrednich umówi sie nie zgadza z następną - w sensie że na jednej było np Bogdan Kowalski a na drugiej Bogdan Leszek Kowalski (a wszystkie inne dane - numery, dowody .. itd było ok). Łepek to chyba z 8 miesięcy odkręcał. Skończyło sie na tym że musiał odszukać wszystkich pośrednich właścicieli, zabrać od nich ich kopie umów i dopiero wtedy pani łaskawie przerejestrowała.
On z Ciechanowa, ja z wawki to se trochę pojeździł. A jeszcze ja musiałem ekstra lecieć do WK rejestrować umowe sprzedazy (co z reguły klasycznie olewam).

Odpuść sobie ten skuter. Chcesz latać jak z pęcherzem po urzędach? Nie warto.