Witam jutro jadę na oględziny tego skutera: http://tablica.pl/oferta/zipp-steed-50-60-CID5-ID3aqsN.html#8b61bfeb0a
Mam pytanie jakie pytania mu zadać?
Jak rozpoznać że katowany wiem że trzeba patrzyć na oponę czy była palona guma?
Wymienił cylinder i dużo innych części który w ogłoszeniu będą napisane jeśli to seryjne części to jakie ceny(wiem że cylinder dał ponad 100)A jeśli sportowe to jakie ceny ich najlepiej by nie było tak że jakieś strasznie tani szajs co zepsuje mi się zaraz po kupnie
Skuter jak widzicie ma zepsute w niektórych miejscach plastiki prawdopodobnie jak kupie będę robił szpachlę.Przebieg tej maszyny to 13000 km i on jest drugim właścicielem
"Mam pytanie jakie pytanie mu zadać?"
Tak wiem głupie zdanie powtarza się sorka ale pisałem w pośpiechu
Palenie gumy, urwane plastiki, włożony zbyt duży cylinder. Jeżeli liczby przebiegu nie będą ułożone w jednej lini, i np. pierwsze 0 lub pierwsza 1 będzie wyżej niż inne liczny oznacza to, że przebieg był kręcony. Warto zajrzeć jeszcze do przekładni, i zobaczyć w jakim stanie jest pasek, wariator, sprzęgło. Sprawdź też czy filtr powietrza jest seryjny - puszkowy, czy może stożkowy - gąbka założona od razu na gaźnik.
A który będzie lepszy Stożkowy czy puszkowy
Mieszka ktoś w okolicy Staszowa przydała by się jakaś osoba która ogarnia skutery lepiej od mnie bo ja to amator
wariator z tego co wiem to nowy
Jak rozpoznać że coś nie tak w filtrze,sprzęgle i wariatorze
Jeżeli znajdziecie coś w podobnej cenie i w świętokrzyskim to możecie pokazać :D Byle żeby to nie było coś z Biedronki lub innego marketu :D
lepszy jest oczywiście seryjny filtr puszkowy, gdyż stożkowy to tak jak by filtru nie było :)
Pasek - nie musi być podarty, wariator - jak możesz to sprawdź stan rolek czy nie są "kwadratowe" tylko okrągłe.
Okej dzięki a według ciebie będzie to jakiś szajs bo jak widzisz plastik z prawej strony troche złamane i pod miejscem na nogi też.Ale tak w jeździe mi się podoba bo jeździłem na kolegi :D
Co sądzicie o tym?
http://otomoto.pl/peugeot-elyseo-godna-uwagi-50-M3706730.html
Z nim się umówiłem na oględziny też bardzo mi sie podoba nie musiałbym przy nim nic robić wsiadać i jechać :D