Kupno silnika 110 ccm.

Siema, opłaca się kupić silnik 139fmb 110 ccm z wydmuchana uszczelka pod glowica i simmeringami do wymiany za 120 zł?

ale jaki automat ,4b,3+1,1+1 z precyzuj jak 4biegi to można brać jak umiesz sam naprawić.

Mattheo97 napisał:

Siema, opłaca się kupić silnik 139fmb 110 ccm z wydmuchana uszczelka pod glowica i simmeringami do wymiany za 120 zł?

Rozumiem że chodzi o silnik manualny nie automat !!!. Ja tam do swojego gb street montuje na wiosnę 2015 silnik 125cm nowy kompletny na ramie 139 FMB , a z używanym silnikiem będziesz się musiał bawić w naprawy .

Jak dla mnie szkoda czasu na taki silnik, okaże się że głowica do planowania albo do wymiany i następna kasa.., Jeszcze wyskoczy coś innego i będziesz miesiąc to składał, Ja mam Silnik 110ccm do Wymiany łańcuszek rozrządu (cena 220zł)

No i mu doradziłeś swój za 220 tez do rozbiórki ,od kiedy się w chinolu planuje się głowicę,jak manual i sprawna skrzynia to bierz uszczelka i simeringi 25zł i masz 110 za parę złotych

Do jakiej rozbiorki, odkrecenie magneta i iskrownika to rozbiorka?, widze dużo jeszcze nie widzialeś.
*
Jesli ma sie pojecie..., to nawet na czesci taki silnik pójdzie za 200-250zl

za to ty masz pojecie ,cylka głowicy przy wymianie łańcuszka sie nie zdejmuje,uszczelek też potem nie trzeba kupić,twój jest lepszy bo za 220 na części a za 120 się nie nadaje.widziałem więcej niż w jesteś w stanie sobie wyobrazić w 5 min. podłączam moduł od fmb do qmb na krótko motocykle i skuterki naprawiam od 20l sam miałem ich niż ty klusek zjadłeś a co do wartości silnika to solidnie przegiąłeś.chłopak ma 2 na sprzedanie 110 i 125 wczoraj z nim gadałem wyjęte ze sprawnych moto z osprzętem ;gazior,cewka,moduł.a na przyszłość silnik nie jest wart tyle ile ty chcesz tylko ile ktoś jest w stanie zapłacić.
http://olx.pl/oferta/sprzedam-silnik-chinol-125-cm-CID5-ID7lrkL.html#7d4807c99b

Oj panczo, niewiem ile masz lat ale widzę że chcesz tu wojować na forum, dobrze wiem że się nie zdejmuje sam napisałeś ze niby do rozbiórki więc..??, podłączanie modułu na krótko co w tym nadzwyczajnego?
*
Sprzedaję silniki na części i wiem realnie ile da się wyciągnąć z nich na części. na olx możesz nawet znaleźć za 200zł sprawny silnik i działający, i nie przekręcaj sobie moich zdań!, nie napisałem że ten silnik na części tylko ogólny fakt że za takie silniki da się tyle dostać
*
Czy ja mu wpycham ten silnik, nic nie napisałem że chce mu sprzedać?, pomyśl najpierw ja miałem namyśli że ja za tyle kupiłem a co ja z nim zrobię to moja sprawa
*
A co do klusek to dzisiaj będę miał na obiad, myślę koło 12 kluseczek więc następne do kolekcji;)
*
A co do tematu wkońcu;), jeśli masz pojęcie na temat tego silnika to składaj bo zima tuż tuż;p

Oj wojowałem tu zanim ty się zjawiłeś 1000 postów temu i będę wojował a latek mam 43 żadna tajemnica:) co do zdejmowania góry to jak chcesz zdjąć łańcuszek i wyjąć koło prowadzące rozrządu?uprzedzę twoją odpowiedź wiem ze się da ale to jak by usuwać migdałki przez odbyt.

Jednak ktoś zjadł ostatnio za mało klusek;), dobra technika i w 5min ci to zrobie;]

serafinq jak by właściciel moto zobaczył że robię mu tak na skróty przepychając łańcuszek przez otwór to by była moja pierwsza i ostatnia usługa wykonana dla niego.

Offtopic end;), niewiem czemu boisz chodzic sie na skroty jesli je sie dobrze zna.

Edit
macgyverem raczej nie jestem, jeśli uważasz że za taką naprawę da się zgarnąć malutko no cóż.., zrobię szybciej zgarnę mniej ale i tak pieniądze będą adekwatne do mojego poświęconego czasu

Nie każdemu taka droga się podoba a zazwyczaj naprawiam na oczach właściciela,jest wiele skrótów których nie stosuję w/w powodu gdy nie dostaje moto paliwa wystarczy napchać gąbki w airbox i git ładnie wchodzi na obroty itd ale czy ktoś za taki zabieg zapłaci i czy z takiego rozwiązania będzie happy?Albo konkretna praca wykonana fachowo,albo mac giwer i za 5zl.