Niestety Wombat ma znów rację... Wiem, to upokarzające... A od jakiego wieku można się załapać na jazdę na szmacie w jakimś McDonaldzie, albo MakŁowiczu w Łowiczu.. ?
Chęci też się liczą, kombinuj młody i powodzenia.
Dzieki wombat za twoje slowa bo troche krytyki sie przyda, ale nie masz racji co do jednego. Napisalem tutaj aby ktokolwiek pomogl mi wybrac czy zbierac na moto czy nie. Poza tym przedstawilem swoj "zloty srodek" na zarabianie wiec oczekiwalem tylko innych alternatyw zarobku. Ale mimo to dzieki. A i wlasnie ogarnalem prace na ulotkach platna 7zl/h w elastycznych godzinach pracy. Najprawdopodobniej bede mial rowniez kolejna prace na ulotkach od innej firmy ktora placi 8-10zl/h wiec jak sie nie zaharuje to jakies pieniadze bede mial.
jakieś to nie problem. Problem że ty chcesz konkretne. Na tych ulotkach tyle nie zarobisz nawet roznosząc je po 3h dzień w dzień przez 30 dni w miesiącu
Bez przesady nie mam zamiaru calej kwoty zbierac na ulotkach, dlatego moimi zapasowymi zrodlami zarobku bedzie odsniezanie (oczywiscie o ile bedzie snieg), rabanie drzewa, pozniej na wiosne moze cos z ogrodnictwa ale do wiosny jeszcze daleko. Poza tym wcsesniej napisales ze nie mam zadnego planu na zarabianie, otoz mylisz sie poniewaz wszystko sobie rozplanowalem.
A czy rodzice wiedzą że chcesz kupić 125ccm mając 16 lat i nie mając uprawnień kit z tym jak byś miał 18 lat to lataj nawet Firebladem a tak nie zdziwiłbym się jak byś musiał oddać nerkę i wątrobę bo się nie wypłacisz z tego odśnieżania i ulotek powiem tak kup sobie jakiegoś Bartona Fightera używkę zobaczysz jak wyglądają koszy rejestracji,ubezpieczenia i wachy
Jezeli nie przeczytales dokladnie pierwszego postu to nie wiesz ze mam zgode. 16 lat koncze w lipcu a poza tym nawet jak uzbieram na moto to logiczne ze prioritetem jest prawko ktore zrobie zaraz po wakacjach bo co mi z fajnego moto jak nie zdam i bd musial bulic kolejna kase. A co do propozycji to jednak zdeterminowalem sie i postanawiam zbierac do konca wakacji tyle ile mi sie uda a to jaki motocykl bd mial to czas pokaze. O ile bd mial ;)
i to jest już jako tako rozsądne.