Który wybrać

W 2T przyspieszenie jest lepsze.

I jest o wiele mocniejszy ;)

narazie go nie bede odblokowywal chyba ze w serwisie bez utraty gwarancji a w przypadku 2 t to ciezko mi bedzie znalezc cos do 5000zl nowego nie wliczajac kymco (chociaz chyba tez nie)(nie chodzi mi o jakies chinole nawet typu zipp)

Z używanych możesz coś poszukać.

piterb1996 napisał:

narazie go nie bede odblokowywal chyba ze w serwisie bez utraty gwarancji a w przypadku 2 t to ciezko mi bedzie znalezc cos do 5000zl nowego nie wliczajac kymco (chociaz chyba tez nie)(nie chodzi mi o jakies chinole nawet typu zipp)

To co ty chcesz nowego do 5000zł, jak nie chińczyki, ani nie kymco?

nie chce uzywki bo jak mam tyle kasy dac to wole sobie wlasnie tego peugeota kupic

Za 5 tys da się już powalczyć. Teraz czas działa na Twoją korzyść, za miesiąc sezon będzie się zbliżał do końca i ceny spadną.

no jest ten peugeot nowy za 4 383 widzialem a juz nawet te 5400zl czy 5500zl przezyje te 500zl sie dozbiera

Można kupić używane Kymco B&W chłodzone cieczą z przebiegiem 3000 km za 4500 zł.Za 5000 zł nic lepszego nowego niż chinol niestety nie kupisz.

tylko chodzi o to ze chcialem jeszcze go w sierpniu potestowac troche i we wrzesniu pojezdzic nim jeszcze a co do cen w salonach to watpie zeby pospadaly ewentualnie jakies rabaty zwiazane z koncem sezonu

juz pisalem ze nie chce uzywki chce nowy bo ma byc u mnie w domu kupe lat bo jak bede mial prawko to ma zostac zeby od czasu do czasu sobie nim pojezdzic (bedzie czekal na brata o 6 lat mlodszego)

To jak masz peugeota w tej cenie to chyba go bierz.

Ok jak wolisz.Tylko ten Peugeot NIE jest powalająco duży,ładny i jakoś niesamowicie dobrze wykonany.A części do francuza nie należą do tanich.To jest tylko moje zdanie.

a jeszcze takie pytanie jak jest z kymco bo niby ludzie to polecaja ale ja jakos nie mam do tego zbytniego zaufasania bo to jest chinskie czy np super 8 albo 9 bedzie trwale (bo wiem ze chinskie skutery nie sa trwale)

Kymco NIE jest chińską firmą tylko tajwańską.Silniki robi na licencji Hondy.

Jakub, Tajwan jest częścią Chin. Silniki robią na licencji Hondy mówisz? No widzisz, jak kupujesz chińczyka, to czasami sprzedający mówi, że to jest bardzo dobry skuter bo na licencji hondy. To "na licencji hondy" to znaczy, że robiony w podobny sposób, czy o podobnej konstrukcji, jak robi to honda, jednak jest wykonany on, za zupełnie tańszych materiałów i z hondą nie ma nic wspólnego. Powiedz mi co za interes miałaby w tym honda, żeby pozwalać na to, żeby te silniki były takie jak w hondzie, przecież przez to straciłaby tylko klientów.
Podsumowując, Kymco jest jak chińczyk, ale wykonany krocie razy lepiej i dorównuje markowym skuterkom ;)

Przez 30 lat do 1993 r KYMCO był producentem motocykli i skuterów na licencji Hondy oraz dostawcą części motocyklowych, silnikowych oraz samochodowych dla japońskich fabryk Hondy. Od 1993 r. wszystkie pojazdy wytwórni firmowane są marką KYMCO, ale technologia KYMCO ściśle bazuje na technologii Hondy.Kymco sprzedaje skutery max do 7 tys z trochę gorszym wyposażeniem a z dobrym silnikiem a honda idzie na całość i sprzedaje swoje skutery za 10 tys zł.Więc reasumując hondzie się to opłaca bo dostaje jakąś część z zysku firmy Kymco.

W chińskich skuterach jest bardzo dobrze wszystkim znany silnik QMB139.Jest to silnik na licencji Hondy.Polega to na tym,że skopiowano oryginalną jednostkę napędową Hondy z przełomu lat 80 i 90.Produkuje się go z o wiele gorszych materiałów przez co cena jest atrakcyjna.Obecnie Honda montuje w swoich jednośladach najbardziej zaawansowane silniki pod względem konstrukcyjnym.A najważniejszą zmianą jest bezpośrednie zasilanie wtryskiem paliwa.Chińczycy mogli by się bawić we własne projekty silników i spróbować coś sklecić.Ale łatwiej było wykupić licencję od Hondy za jakieś "małe" pieniądze.To tyle ode mnie :)

Edit: Chińczycy wykupili od Hondy chyba też inne konstrukcje.Bo kumpel ma Rometa 125 i mówi,że silnik też jest na licencji.Ale ma go kilka lat i widzę,że nie źle nim grzeje.A silnik nadal się trzyma po za kilkoma urwanymi elementami metalowymi :]

no to w koncu nie wiem czy kymco bedzie dobre czy nie i czy przetrwa tyle lat co markowy skuter (np tyle co peugeot bo nie licze na tyle co yamaha) i jeszcze mam takie jedno pytanie jesli kymco byloby dobre dla mnie to jaki model najlepiej z nowych do 5500zl

http://kymco.pl/?page_id=4
Najlepsze do 5500zł to agility i vitality według mnie.