Który skuter lepszy: Peugeot SF3 2013 czy Romet 727 2016

Dzień dobry.Znalazłem w Internecie dwa <u>skutery</u>:
– peugeot speedfight 3
–2013
– przebieg 9260km
– cena 3500zł

– romet 727 premium
– 2016
– cena 2100zł

I niewiem który wybrać słyszałem że pegout to dobra firma ale jest starszy i droższy od rometu. Romet czytałem sprowadza <u>części</u> podejrzewam że z Chin dlatego nwm który wybrać. Potrzebny mi taki żeby się rzadko psuł i nie był chińczykiem A ten romet podejrzewam że jest. Skutera potrzebuje do dojazdu do szkoły sklepu itp. A droga ma 6 km.

teoretycznie speedfight jest lepszy pod każdym względem - i mniej w nim chińczyka.
Tyle że pytanie ile oryginalnego speedfighta zostało w tym sprzęcie po 11 latach. I strasznie mały ten przebieg jak na 11 lat

Dokładnie, ktoś kupuje markowy “sportowy” skuter i w 8 lat robi 9tyś ? Niewiarygodny ten przebieg. Mój Chińczyk w 8 lat miał nastukane 22 000 km :smiley: Zważywszy na cenę zakładam, że naprawiany był na chińskich częściach więc ten Peugeot to już tylko nazwa. Dobra baza do podziałania z nim (jeżeli nadal jest oryginalny minarelli) Używany 5 letni Chińczyk jakim jest romet za 2000 zł to ładnie kogoś poniosło. Ostatnio koledze kupiłem 4 letniego chińczyka jeszcze z folią na kanapie za 1200 zł i on nawet jeszcze rejestrowany nie był (fakturę zakupu ma) Lepiej poszukaj czegoś lepszego z realnym przebiegiem. Jak zobaczysz aprille, peugeota z 2010-2016 z przebiegiem 15k+ to wtedy możesz rozważać. Co do Chińczyków uważaj na używki bo ja kupiłem swojego za 250 zł a wsadziłem w niego 4-5 tyś zł ale same markowe klamoty a nie china z allegro.