No więc jak w temacie planuje wymianę oleju przekładniowego. W grę wchodzą nastąpujące oleje: CASTROL 1L 80W - 30zł CASTROL 1L 80W90 - 35zł MOTUL 80W-90 150 ml - 16zł Jak myślicie który będzie najlepszy ? Proszę o szybką odpowiedź, ponieważ planuję zrobić ten zabieg w piątek
Z góry dziękuję
Ja do swojej przekładni zalałem olej Castrol MTX (75W-140). Osobiście mogę polecić ;).
Dzięki Nikikin ale prosił bym raczej o skupienie się na tych 3 olejach i wybranie któregoś z nich, chyba że żaden się nie nadaje ?
Zalecam wlanie oleju full syntetycznego. Widzę, że MOTUL jest mineralny, to daje mu minusa. Jednak wciąż polecam ci Castrola MTX, u mnie w Kielcach kosztuje 40zł za litr. Naprawdę najlepszy olej.
Rozmawiałem z kolega który ma ten sam skuter i ma książkę serwisowania. Tam piszą że zalecane jest lanie Castrola MTX , więc chyba jednak zakupić tego MTX’a
I takie pytanie ile się leje tego oleju ? Bo w książce pisze że 100ml, kiedy jest wymiana to 110ml a po remoncie 130ml. Więc już sam nie wiem czy zalać 110ml czy 130ml ? Bo kończę docieranie cylindra.
Wlej tyle ile jest napisane przy wlewie albo w serwisówce.