KTÓRY MOTOROWER WYBRAĆ !

Mam do wyboru 4 motorowey . są nimi :
-Benzer Yankee
- Benzer Shaft
- Romet Router WS 50
- GB Street
Co radzicie mi wybrać ( chodzi mi o moc KM, osiągi, v-max)
Jeżdzę w dwójkę w mieście i terenie. Który dłużej mi posłuży, będzie zrywny, szybki i bezawaryjny. ???

Wszystkie, które podałeś to w zasadzie to samo ChRL...obliczone na dwa, góra trzy sezony...
Ale czemu akurat te chińskie modele? Jakim budżetem dysponujesz?

ależ się wkopałeś - silniki mają te same - różnice tylko w owiewkach i w ramie, ale niech lepiej znawcy się wypowiedzą ..

benekpe napisał:

Wszystkie, które podałeś to w zasadzie to samo ChRL...obliczone na dwa, góra trzy sezony...
Ale czemu akurat te chińskie modele? Jakim budżetem dysponujesz?

2-3 czy więcej sezonów to zależy tylko od poszanowania sprzętu. Mój ma 3 lata i według niektórych powinien już iść na emeryturę a wygląda i jeździ jak nowy. Co do wyboru to silnik i mechanika jest taka sama. No i nie oczekuj od nich mega osiągów - te silniczki nie są demonami mocy - za to przy odrobinie zadbania odwdzięczą się bezawaryjnością i spalaniem rzędu 2l/100km lub mniej.

Chciałem tylko zwrócić uwagę, że ceny mniej markowych sprzętów powoli doganiają ceny tych bardziej markowych. Za dodatkowych kilka stówek można już mieć coś bardziej markowego, co zapewni nam dłuższą i mniej awaryjną jazdę... Czasami warto dwa razy przemyśleć swój wybór. Ja wiem, że jak ktoś się na coś już napali, to trudno go odwieść od tego wyboru. Moja rada do autora wątku - poczytaj archiwalne podobne tematy, być może zrozumiesz, że warto pomyśleć o innych modelach...