Który lepszy

Panowie ja proszę o jedną odpowiedź, który z tych trzech skuterów dla dwóch osób (ok. 130 kg) będzie najlepszy na długie wycieczki? Chodzi o to, że chcielibyśmy z żoną pojeździć po Czeskich terenach, a tam są spore górki. Też mieszkamy w terenie górzystym plus te Czeskie kopce, to jednak wysiłek dla takiego skutera. I jeszcze chodzi mi o to, aby wygodnie się siedziało dla dwóch osób na długą wycieczkę. Skutery, które mam na uwadze to QUANTUM R, QUANTUM RS, QUANTUM 50. I które lepsze czy te T2, czy T4. Jeszcze jedna uwaga, tak żeby było chociaż 4-5 KM. Widziałem z tych modeli różne. Odpowiedzcie mi który będzie najlepszy i nie za drogi tak do 5000 zł. Proszę o poważne odpowiedzi. Pozdrawiam.

2t są mocniejsze lecz bardziej paliwożerne a 4t są eco ale mniejsza moc.Jeżeli jeździcie pod górki wybrał bym któryś z modeli 2t i za 5 tysięcy kupisz cos MARKOWEGO

Który z tych wymienionych przeze mnie, byłby najlepszym i najrozsądniejszym wyborem?

Quantum R

Za 5 tysięcy kupisz używanego Bet Win.

Dowcipniś z Ciebie "PIETRO". Podowcipkujesz jak pójdziesz na emeryturę. Może jej nie doczekasz, czego Ci nie życzę. A jeśli już, to lepiej kupuj skutery, abyś mógł później sprzedać i mieć na chleb, bo ZUS Ci nie da.

kup 2 suw.z tych co wymieniałeś to Zipp Quantum R silny dobre hamulce,wygodny i mało awaryjny tu masz test:
http://www.skuterowo.com/zipp-quantum-r-test-wideo/

MarcoPolo napisał:

Dowcipniś z Ciebie "PIETRO". Podowcipkujesz jak pójdziesz na emeryturę. Może jej nie doczekasz, czego Ci nie życzę. A jeśli już, to lepiej kupuj skutery, abyś mógł później sprzedać i mieć na chleb, bo ZUS Ci nie da.

O co ci chodzi? Pytałeś który byłby dla ciebie lepszy, napisałem że Quantum R, a ty tu jakieś insynuacje tworzysz.

P.S. Linki pod moją wypowiedzią nie dotyczą twojego pytania, to są linki moich pojazdów na polskajazda.pl i oldtimery.pl A co do ZUS-u, skąd masz pewność czy już nie pobieram świadczeń? Tobie kolego trzeba wyłożyć "kawę na ławę" nie wystarczy ci prosta i rzeczowa odpowiedź który skuter lepszy.

Mam quantum r i radzi sobie z załadunkiem ok 180kg gdy jadę z żoną. Na prostej spokojnie 65km/h sobie śmigamy, tylko trzeba brać pod uwagę dużo dłuższą drogę hamowania jeśli nie chce się zdzierać opon :)