gaźnik arreche 17.5mm czy Dell’orto 19mm Black Edition czkam na wasze odp bo nie wiem jaki kupi pls za odpowiedzi THX a jeśli ktoś mi poleci dobry gaźnik to podaruje “Pomógł”
zależy czy masz 50cc czy 70cc. Jaki gaźnik był seryjny w twoim MBK??
cylinder 70 ccm polini wriator polini i wydech yasuni Z
ja pod 70cc wziałbym Dell’orto 19mm Black Edition
zdecydowanie dell orto 19mm 17,5 też dałby rade ale 19mm ma większy zapas i przy dalszym tuningu wiadomo że wystarczy
Dell’orto 19mm Black Edition —> zdecydowanie ten…
oki dzisiaj sprawdzałem jaki mam gaźnik w sqterze i wyszło że mam dell’orto 12
Pod sporta to wystarczy ci 17,5 ;). Ale wybierz coś z Dell’orto albo Keihin, to są dobre gaźniki ![]()
przed chwilą gostek który trochę siedzi w tuningu mówić mi żebym kupić sobie 17.5 bo jak kupie 19 to za dużo paliwa będzie dostawał i za huju nie wyreguluje
jak chcesz, ale pod cylinder 70cc dużo lepszy jest 19mm. W niskich klasach sport jeszcze można dać 17,5, ale i tak 19mm najlepiej będzie się spisywać
Kolega na cylindrze Malossi Sport miał pierw gaźnik 14mm z dyszę 200, a później miał 19mm z dyszę 120... Rwało na gume non stop. Więc nie mów, że się nie da... bo wsyztsko się da :P. I nie przeklinaj na forum...ovetto napisał:
przed chwilą gostek który trochę siedzi w tuningu mówił mi żebym kupić sobie 17.5 bo jak kupie 19 to za dużo paliwa będzie dostawać i za huju nie wyreguluje
ok to zamowie 19
[ Dodano: 2008-07-16, 00:14 ]
jednak chyba kupie 17.5 tylko jakiej firmy?
znając życie masz tam poliniego sporta… 19mm pod to to przesada… 17,5mm w 100 by wystarczyło…
oki dzięki