Które sprzęgło lepsze?

Mam takie pytanko: co sądzicie o tych dwuch sprzęgłach? Generalnie najbardziej obchodzi mnie co sadzicie o sprzegle Polini G2! Tu jest link: http://skuterdoktor.pl/product_info.php?products_id=1693. Lepsze to od stage 6?

Osobiście mam sprzęgło Poliniego (2G) i spisuje się świetnie. Ze Stage6 nie miałem styczności, ale z tego co się dowiedziałem to sprzęgło jest także najwyższej jakości. Stage6 a Polini to dwie różne konstrukcje sprzęgła. Polini wyróżnia się dwoma dłuzszymi ceramicznymi okładzinami (m.in. dlatego krzywi nie wzmocnione dzwony), natomiast Stage6 zastosowało w swoim sprzegle odważniki (które tak naprawde nie wiem jakie maja zadanie :P), które coś tam dają :P. Z regulacja jest też zupełnie inaczej. W Polini obie sprężynki musza być dokładnie tak samo ustawione, oraz reguluje się je napięciem sprężynęk (w zestawe ze sprzęgłem dostajemy dwa zestawy sprężynek, innych się nie dostanie). Stage6 reguluje się tradycyjnie, czyli wymianę sprężynek na inne. Polini oferuje nam dokładniejsze regulecje (bardziej upierdliwe :P).

ja miałem dwa te sprzęgła i teraz bym wybrać na 100% Polini 2g

A jaka jest pomiędzy nimi różnica że na 100% wolał byś polini.

Polini łatwiej jest wyregulować, bo masz jedną parę sprężynek i ustawiasz tylko naciąg. Różni się budową, ma 2 okładziny o większej powierzchni, niż klasyczne sprzęgła, dzięki czemu lepiej się zasprzęgla.

Koks napisał:

dzięki czemu lepiej się zasprzęgla.

Głupota... Z tą powierzchnią okładzin wychodzi praktycznie na jedno... Polini ma dwie dłuższe a Stage6 trzy krótsze... Tyle, że Polini ma dużo twardsze okładziny (coś jak klocki hamulcowe do mocniejszego hamowania). 2G mniej się zużywa, zupełnie inaczej się reguluje (naciągiem sprężynek, gdzie do wyboru są tylko dwa zestawy).