Witam ! Mam do was pytanie. Mam 16 lat i 3 koła na wydanie ( nie chwaląc sie xd ), i moje pytanie brzmi czy opłaca mi się robić prawo jazdy kat. AM i kupić jakiś motorower ( którego będę chciał przerobić z 50ccm na 70-100 ccm ) czy lepiej poczekać te 2 lata i pieniądze odłożyć sobie na prawo jazdy kat. B ?
Poczekać, ale i tak wiem co zrobisz bo jeszcze pstro w głowie.
robić AM i jeździć i mieć frajde nie nastawiając się za bardzo na przeróbki z tego co ci zostanie. Radochy i tak bedzie kupa.
A chcesz kiedyś jeździć na motocyklu, czy raczej samochodem, bo dwa koła specjalnie cię nie kręcą, ale pewnie niektórzy kumple coś tam już mają...?
Zulus napisał:
A chcesz kiedyś jeździć na motocyklu, czy raczej samochodem, bo dwa koła specjalnie cię nie kręcą, ale pewnie niektórzy kumple coś tam już mają...?
Właśnie nikt z kumpli nie ma xd A lubie i motor i samochód xd
wszystko lubisz bo jesteś napalony na jazde
Wombat napisał:
robić AM i jeździć i mieć frajde nie nastawiając się za bardzo na przeróbki z tego co ci zostanie. Radochy i tak bedzie kupa.
A jaki motorower polecasz ? Zastanawiałem się nad Junakiem 902 ale ta cena :/
Noo coś w tym jest ! :D
Jak masz 16 lat to zrób a1 i 125 i jeździsz na legalu bez żadnego przerabiania
ja mam AM i czekam bardzo niecierpliwie , na A2 ( juz za pare tyg mogę zaczynać robić ) no ale u mnie to wygląda tak że moto , moto i jeszcze raz moto :D , a samochód może kiedys jak będę miał coś zbędnej kasy i to też bedzie coś rzędu opla corsy aby tylko jakoś przetrwać snieg w zime :D
Ja bym robił A1 na twoim miejscu teraz , bo do 18 jeszcze troche , to na pewno gdzieś zarobisz w wakacje jak bardzo będziesz chciał samochód ;)
samochód jest kosztowny w utrzymaniu. mieć prawko to jedno, kupic to drugie. ale utrzymać... uuuu... tu sa potem problemy
Koszt prawka kat. A1 to ok. 750 zł o ile sie nie mylę ? Ale motorowery o pojemności 125ccm chodzą po 3000-5000 tyś xd
125 to już nie motorowery, a motory.
Tak, właśnie motory, nie motocykle, bo (dla odmiany) ^PRAWDZIWI MOTOCYKLIŚCI^ twierdzą, że 125 to nie motocykl.
A więc MOTÓR :-)
https://www.youtube.com/watch?v=FgtxegI4sbg