Witam, mój kumpel ma skuter KTM 50 i ma problem z kierunkowskazem.. Poprostu świeci cały czas , nie mruga, podobno nie ma jakiegoś "przerywnika", szukaliśmy w internecie, ale nie wiemy jak to się fachowo nazywa, może wy byście coś znaleźli i podesłali linka? chyba, że da się to jakoś własnoręcznie naprawić ?
Jeśli kierunkowskaz nie mruga tylko świeci cały czas to do wymiany jest przerywacz kierunkowskazów.
no dobra ale potrzebuje jakiegoś linka do aukcji czy coś bo sam znaleźć nie mogę ..
-.- Chodzi mi o przerywnik do KTM50 bo do niego nie każdy pasuje -.-
Wątpię żebyś znalazł akurat do tego modelu, wystarczy znać napięcie 12v czy 6v i tyle, żadna tu filozofia
Raczej nie znajdziesz takiego żeby akurat pisało że do KTM 50 ale ważne żeby miało takie same napięcie i aby wtyczka pasowała. Wybacz ale nikt za Ciebie szukać nie będzie - trochę chęci od siebie.
"szukaliśmy w internecie, ale nie wiemy jak to się fachowo nazywa, może wy byście coś znaleźli i podesłali linka?" czy naprawdę nie widać fragmentu "szukaliśmy w internecie", który poprostu oznacza, że jednak też szukamy ? -.-
ile wtyczka ma przewodów ? to pierwsza sporawa, druga - przerywacz elektroniczny czy bimetaliczny ? elektronicznego nie słychać a mechaniczny (bimetaliczny) "klika".
hmm, co do przwodów to muszę się zapytać, a to jaki rodzaj przerywacza to jaki się podoba czy nie każdy pasuje ?
zazwyczaj w kostce przerywacza mamy 2 lub 3 piny: plus (IN) i wyjście (OUT), do tego w 3-pinowych jest masa.