Króciec, zawór, gaznik....

Witam. Wiec tak oddałem sqta do mechanika bo nie miałem juz na niego sił i checi do robienia go…Mechanik kazał wymieniłeś cyl i gaźnik. Powiedziałem, ze cyl zakładam 70cc wiec on, ze muszę wiekszy gaźnik to mu powiedziałem 21 a on na to, ze się nie zmieści do krocca, który ma 24mm (co o tym myslicie???)i jeszcze kazał wymieniłeś zawor membranowy bo pod ta pojemnosc juz podobno musi byc inny…czy to prawda ? (ja jeszcze za czasów cylindra 50cc miałem hebo, nie wiem jakie było juz od pocztku)

21mm zmieścić się powinien aczkolwiek krócieć może blokować lekko bo króciec seryjny ma średnice 20 bodajże.
zawór może być seryjny aczkolwiek DOBRY sportowy polepszy osiągi.
a ten cylinder 70ccm jak klasa sport to gaźnik weź sobie 19mm. 21mm to do racing’a/midrace już.

Ja mam gaźnik 25mm a kruciec 19mm i jakoś lata …

nie wiem juz…zamówiłem malossi sport -cyl i gaźnik 17,5 tak mi radził kolo ze skuter centrum ;] a zawor mam hebo tylko się zastanawiam z tym kroccem…czy będzie pasował do gaziora

A jaki masz ten krociec ? jak 24 to się zmieści na pewno. Chyba ze za duzy będzie

Jej nie przejmuj się tak. Na pewno wejdzie Ci to 17,5 bez problemu :slight_smile: Wiecej wiary :smiley: A nie chciales mocniejszego cylkaż??

nom mam 24 :] a co do cylka to mogłem wziasc hebo manston replica 70cc za 630zł :smiley: ale zrezygnowałem, bo kolo powiedział, ze nie pojezdze na nim zadługo, podobno na tym dłuzej :lol:

no tak ale Hebo Manston Replica jest super kumpel ma przejechal w roxie 4 tysię i nic :slight_smile:

no wiadomo że na małossim dłużej bo jest dużo słabszy sport i racing co tu porównywać…
Na tym manstonie replice byś bez problemu 3k zrobił na jednym pierścieniu potem zmiana samego pierścienia lub też tłoka i dalej jazda następne 3k lub i więcej.
Ten kolo jakiś dziwny jest xD
Ja bym wolał manstona replice kupić niż małossiego na Twoim miejscu.

poradził mi tak wiec wziałem :stuck_out_tongue: a z reszta było taniej :]- mniejszy gaźnik a do manston bym musiał kupić 21 i dotego zmieniac więcej…krociec, mambrany itd.