Króciec RMS

Niedawno odkryłem że muj skuter ma bloakade na króćcu i postanowiłem się was zapytać co się stanie jeśli zamienie mój orginalny na odblokowany.Squter mi trochę muli i niemoze wejsc na wyższe obroty zatrzymuje się przy 7tyś /60km/h bez blocked na wario.Gdy miałem na wario to mi śmigał 60 i miałe lepsze obroty bo aż 9 tysi.Co o tym sądzicie.
Czy taki króciec będzie odpowiedniż
http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=1321&os

Jeśli twój skuter jest tam zablokowany to owszem da ci to na osiągach i nie powinien mulić bo będzie miał większy przelot… ale czy czasami nie miałeś jeszcze wsadzonych za ciężkich rolek wariatora…? I czy odblokowałeś go na wydechu?

odblokowalem a rolki zminilem na 6.0g

Kup ten króciec bo jeśli masz zablokowany to pasowało by kupić odblokowany… i to ci powinno go odblokować i jeszcze więcej dać bo ma wielką przepustowość … I oczywiscie musisz go wyregulować a głównie gazior … a rolki jakie miałeś przedtem?

7.5 o i jeszcze mam blokade w postaci dyszy ale niewiem jakie sa w p/g jeśli mógł byś mi dać jakiś link byłbym ci wdzięczny.(pomógł)

No wiesz znalazłem pewną stronę i napisane jest jakie on ma blokady a więc:
-Blaszka na wario <- tego już się pozbyłeś
-Blaszka na gaźniku
-“ślepa kiszka” na wydechu
-Dopalacz spalin
-Dysza w gaziorku <- tu załóż o jakieś 10-15 większą od seryjnej
-Króciec <- tu właśnie wszyscy wymieniają na RMS’a :roll:
a jak Ci się zachowuje przy tych rolkach? wyje z obrotów jak jedziesz na maxaż czy raczej nie?? ma jakieś muły?

A jak dowiedzieć się jaka jest seryjna ?

[ Dodano: 14-02-2009, 18:20 ]
Zacowuje mi się tak na stopkach wchodzi na 9 tysi i nic więcej a w czsię jazdy tylko na 7.

[ Dodano: 14-02-2009, 18:21 ]
nie wyje tylko zdarzają mu się muły>

musisz zobaczyć jaki masz gazior i poszukać w necie jaką ma seryjną dysze… bo ja nie wiem może ktoś z forum wieś? i Według mnie powinieneś założyć rolki lżejsze ja bym założył 5,6g. najpierw kup ten króciec załóż go wyreguluj gazior i powinno być ok. wszystko to kwestia regulacji :roll: bo jeśli na stopkach się wkręca na 9tys a w czasie jazdy na 7tys to pewnie za ciężkie rolki :wink:

wielkie tHX

wymień sprężyne centralną i sprężynki sprzęgła na twardsze żeby ruszał z wysokich obrotów i potem reguluj rolkami to nie powinien mieć muła

Ale po co ma regulować sprężyną centralną i sprężynkami sprzęgła skoro jest to seryjny skuter bez tuningu? :-? Czy może jest tam jakiś tuning??

100%seria aby chce zeby te 8 dyszek leciał

No to nie potrzebna jest regulacja żadnymi sprężynkami sprzęgła i tym bardziej sprężyną centralną … ( no chyba że chcesz aby skuter ruszał z wyższych obrotów to wtedy twardsze sprężynki sprzęgła :wink: Jak go w pełni odblokujesz to będzie leciał 80km/h a jeśli to LC to i może więcej :roll:

niestety ac ale może …

[ Dodano: 14-02-2009, 21:36 ]
Dzieki bardzo.

no to właśnie o to chodzi jak dasz twardsze sprężynki i sprężyne będzie ruszał z wysokich obrotów to nie będzie go muliło na starcie

OMG… ale z jakiej racji ma dać twardsze skoro to seriaż?? seria jest juzwyregulwoana a gdy się coś wymianie albo tuninguje to już trzeba regulować…

Dobra koniec spamu. ZAMYKAM SiWy