Kranik

siema mam f12 i gdy sciane jeden szlałf z kranika to wacha leci non stop a w ten drugi szlałfik nie można w ogóle dmuchnac czy to moze mieć cos do obrotów wolnych?

raczej nie. jeden wężyk od podciśnienia, jeden od paliwa i to wszystko :wink:

tylko ze ten od podcisnienia niemożna przedmuchnac a od paliwa jak zdejme to wciaz leci

jest tak, jak odpinasz wężyk od paliwa to paliwko powoli z niego ścieka przez chwile, najlepiej go odczep i ustaw żeby paliwko ściekało to jakiejś butelki czy coś, ścieknie go trochę, tyle co w wężyku jest i przestanie lecieć. A tego wężyka od podciśnienia, w niego się nie dmucha tylko ssię xD jak będziesz go ssał jakbyś chciał przez niego pić, to z tego wężyka od paliwa zacznie paliwo lecieć i nie może być inaczej !!

Motomaster, ale leci Ci tak jak mówi Mafioz z wężyka, czy bezpośrednio z kraniku?

jak zdejme to wyleci tyle ile mnam w baku !

[ Dodano: 2008-10-06, 15:00 ]
a w ten podcisnieniowy nie można ani ssac ani dmuchac nie idze :confused:

jak zdejme to wyleci tyle ile mnam w baku !

NIEMOŻLIWE !!! To ściągnij, wsadź ten wężyk do butelki, niech leci paliwo, i zobaczysz ile go naleci, Mówię Ci że będzie leciało przez chwile potem przestanie! Zrób tak, jak Ci na prawdę ścieknie takim sposobem cały bak to napisz, ale to niemożliwe, chyba zę masz pompkę zjechaną. A ten wężyk, jego nie będziesz tak ssał że jak ssiesz to będziesz ciągną powietrze, po prostu pociągniesz lekko i żadnego powietrza nie wessiesz, jakbyś lekko pociągną i zatkał potem wężyk czymś, palcem, językiem czymkolwiek, byle szybko to pompka zostanie nadal otwarta i paliwo dalej będzie leciało. No już nie wiem jak mam Ci to prościej wytłumaczyć. PS, wężyk od paliwa ściągałem już często, w skuterze swoim, kumpli, było parę tych skuterów i w KAŻDYM ściekło tylko trochę palika na dno butelki i tyle, więcej już nie leciało. więc u Ciebie też nie może jeśli na pewno masz podciśnieniową papkę. Chyba że Tobie się pomyliło i nie ma tam żadnego podciśnienia, tylko paliwo spływa samoczynnie, w tedy to możesz mieć racje że całe paliwo się źleje, ale nie miałbyś wężyka podciśnieniowego ;p

mam podcisnienioy i leci az wyleci :lol:

To widać masz pompkę zjechaną, pożycz sprawną od kogoś, zamontuj i sprawdź, przy 100% sprawnym układzie paliwowym w skuterach z podciśnieniem nie może wylecieć cały bak paliwa!!!