Kompresja 4,5 nie za mało ???

bo jak byłem u niego to powiedział , że można jeszcze go 3 razy szlifować i nie wiem czy to prawda jest , o ile wał jest w dobrym stanie

Wał do szlifu nic nie ma to raz

Dwa to jeśli cylinder jest nominalny(nie był od nowości robiony na nim szlif) to można zrobić 3 szlify ale to również zależy od głębokości rys jakie są…

z tym 70 ccm to pic na wodę, skoro możesz zrobić tylko 3 szlify to jak on Ci może 70-tke zrobić :roll: :shock:

ja nie wiem , więc dla tego was się zapytałem

ehh jeśli on tka powiedział widocznie musi tak być… grubiej zeszlifuje i już może ma ścianki i tą tuleje w środku tak grubą że 70ccm da się zrobić lecz już więcej szlifów zrobić nie będzie mógł… Może to nie będzie 70 ccm ale 65ccm coś takiego :roll:

czyli się da ta przysłowiową 70 z tego zrobić , tylko jutro sprawdzi mi ten wał czy jest w dobrym stanie

raczej się da jeśli tamten koleś ci tak powiedział… widocznie można tak zeszlifować na twoim cylku… tylko tak jak mówię to nie będzie raczej idealnie 70ccm prędzej 65 bo do 70ccm nie wiem czy da się tak zeszlifować…

Lebiej kupić nowy cylinder :smiley: moim zdaniem ja kupiłem za 99 zl komplet przerobilem trochę tłoka i smiga dobrze malaga na prostej bo dodarciu 80 - 83 km/ Hehehe :F:F:F

to zobaczymy ile Ci pośmiga, stawiam że 3tyś to max a i tak zaraz pewnie się zatrze :roll:
Kiedy ludzie zrozumiecie że jeśli chodzi o mechanike to nic nowego i dobrego za grosze nie dostaniecie? jak seryjne cylki lub zamienniki po 250zł chodzą to raczej nic taniej nie dostanie się żeby to chodziło długo.

tak jak mówiłem cylinder koleś zeszlifuje mi na tą 50 wrazie gdyby się zatarł czy coś to są jeszcze 2 szlify tłok vertax’a sworzeń itp. a i wole w skuter trochę zainwestować żeby to jeździło niż kupić cylinder za 90 zł i wymienić go za 3 tys km