Witam mam taki problem zmieniałem cylinder z 50 na 70 i jest na dotarciu i dałem się przejechać koledze mówiłem mu żeby dużo gazu nie dawał bo jest na dotarciu ale nie słuchał przyjechał do mnie i wszystko było ok ale później za jakieś 30 chciałem się przejechać i skuter zrobił buuuuu sprawdziłem kompresję ma tylko 2 bary a silnik pali ale brak tak jakby mocy czy możliwe jest to że poszła uszczelka lub pierścienie czy też może cylinder się przegrzał i śruby popuściły bo jak go odpaliłem i byłem W klapach to z spod cylindra powietrze dmucha proszę o pomoc
wszystko jest możliwe z tego co wymieniłes. ale skoro ci dmucha powietrze spod cylindra (spod głowicy, spod cylindra czy spod silnika???) bo jak spod cylindra lub spod głowicy - no to jest co najmniej po uszczelkach.
Chyba że to ci dmucha powietrze od chłodzenia bo masz silnik chłodzony powietrzem a obieg jest wymuszony wentylatorem - wylot jest w dół po lewej stronie a wentylator z prawej.
ALe te 2 bary kompresji (jeżeli poprawnie mierzysz) to i tak dramat.
Oprócz tej zmiany cylindra z 50 na 70 zmieniałes też dysze w gaźniku lub dałeś większy gaźnik z większymi dyszami?