witam ostatnio mój nrg cięzko pali jak jest zimny wiec hciałem sprawdzić czy koprecha jest ok no i zmierzyłem w wzrsztacie gdzie mam praktyke i mi pokazało 5,5 bara nie jest to za mało??
poza tym gaźnik swieca zapłon filter ssanie jest ok albo wyczyszone
może mi ktos pomóc??
5,5 to teoretycznie poniżej normy , ale jeździłem Sliderkiem z komprecha 4 i szedł jak głupi
a przy odpalaniu jak był zimny nie miałeś problemu??
bo ja mam
a ps ja mam piaggio nrg 2 98’ lc
trochę było, ale na wyl;aczonym zapłonie z 2-3 razy kopnąlem i potem za pierwszym odpalał
to pierścinei albo porysowany cylinder to zakupie taki zestaw razem z uszlekami i sworzniem itd
ja tez ma kompreche 5,5 i jakoś na razie idzie ta moja kosiara( ale niedługo nowy cyl huraaa)
a u cibie jak jest zimny to masakra ?? czy nie ??
ja muszę trochę paliwa z olejem do cylka wtrsysknąć i wtedy za 3 kopek odpali
sancezz mialem tak jak ty w mojej sr kompresja byla 6bar :-/ i na zimnym byla masakra go odpalic na cieplym rowniez raz gdy jechalem i mi zgasl zapchalem go na stacje bo myslalem ze nie ma paliwa, zalalem paliwo a on i tak nie odpalal;/ kopalem az kopka odpadla xdd. Wymieniłem cylinder na metrakita hand made 70cc i pali za pierwsym kopem
mój ma kompresje rzędu 3.8bara i mam problem z zapalaniem jak jest zimny ale jak zapale to normalnie jeżdżę i szybko się wkręca
To wina zaworu membranowego. Zobacz w jakim stanie, czy nie przepuszcza i czy uszczelka pod nim nie pękła.
mam nowy zawór hebo i nowy kruciec i nigdzie nie zwiewa cieścnienie
nowy nieznaczy ze nie uszkodzil się sprawdź
jest dobry nie przepusza powietrza ale dzieki że wspominasz bo i na starym jak i nowym tak samo
Kup nową świece i ustaw odpowiednią przerwę. Może lipne paliwo.
Kiedy ci się to stało, tak nagle czy jaką
no to było raz tak kolega wyciągnoł fajfke i kopałem bo niewiedziałem i kopałem z 12 min wtedy się skaplem i owsadziłem ją i zappaliełm skutera
no i od wtedy tak to jest
ale świeca jest nowwa i odpowiednia i jest taka kremowa czyli dobrze wszytsko ale kompresja też mała
to razcej nie wina komprsji bo mojemu kumplowi w skuterku pokazywalo 3,4 bara i z gazu na kolo lecial ale mial slaby v max z odpalaniem problemow nie mial ja bym obstawial na podregulowanie i wyczysczenie filtra i gaziora sprawdzenie wszystki przewodow paliwowych czy się nic nie zatkalo jak to zrobisz napisz na razie tyle