Kominiarki

Witam kupiłem sobie kominiarkę bo na tą pogodę się przydaje nawet. Ale policja może się przywalić za noszenie tego? Jest jakaś ustawa co do kominiarek?

a o co się moga przyczepić ze jesteś terrorystą na kiblu z silnikiem czy jak. nie ma żadnej ustawy na to

Nie przyczepią się :stuck_out_tongue: sam jeżdżę w kominiarce :stuck_out_tongue: tylko kiedyś jak szedłem z kumplami zimą to jakos tak zwolnili i dziwnie się na mnie patrzyli jakbym z Al-Kaidy był lol według mnie do zamknięcia :stuck_out_tongue:

Nie zrobią.Większość motocyklistów nosi kominiarki zwłaszcza w dłuższe trasy i nie słyszałem ,aby któryś dostał chociaż upomnienie. Poza tym jedyna sytuacja prawna ,która może to regulować to wtedy gdy wzbudzasz podejrzenie osoby mogącej stworzyć zagrożenie ,a to dzieje się przy wejściu w kominiarce załóżmy do banku,kantoru itp. Radziłbym poczytać dla spokoju ,którykolwiek magazyn dla motocyklistów.W każdym artykułe dotyczącym ubioru motocyklowego znajdzie się kominiarka(gdyby była prawnie zabroniona nie znalazłaby się w artykułe) Myślę ,że wszystko wyjaśniłem. Pozdrawiam i zamykam.