Komfort w Aeroxie.. Proszę o wypowiedzi ;D

Witam! Miałbym pytanie głównie do posiadaczy skutera Yamaha Aerox. Chodzi mi o to abyście moi drodzy koledzy i koleżanki o wypowiedź czy komfort kierującego jak i pasażera jest OK czy tak nie za bardzo … A i jeszcze proszę powiedziec mi jak z zawieszeniem w tym sprzęcie :wink: Za wszystko z góry dzia :slight_smile: Pozdro.

Zawieszenie twarde, jak to w sporcie, kierowca ma całkiem nieźle jeśli chodzi o komfort, chyba że strasznie wysoka osoba jest, wtedy gorzej. Pasażer ma trochę twardo i mało miejsca, jak kierowca rozleje troszkę benzyny na stacji to pasażer ma “pachnące” spodenki…

Aha … A zawieszenie jest dużo twardsze od zawieszenia w Sr’ce? i czy pasażer ma gorzej czy podobie jak w apce sr50 :slight_smile: ?? i kanapa na której siedzi kierujacy jest miekka czy twarda ? Czekam na wypowiedzi

Powiem Ci tak … mit z brakiem komfortu w roxie nie jest prawdziwy… może nie jest to Runner ale sama pozycja czy kanapa jest bardzo wygodna, jedynie dosc twarde zawieszenie na dziurach robi swoje… ale Runnera oceniam 9/10 a roxa 8/10 … ale twarde zawieszenie ma tez swoje plusy przy większych predkosciach i w zakretach. jednego dnia zrobiłem350 km na roxie i nie narzekałem - na drugi dzień lekko bolały plecy… zreszta moj pasażer też zniósł"piankę" - wiec gadanie, że rox jest 1 osobowy to bajka ;]

Troche twardsze, Denis a Tobie się kiedyś na stacji benzynka nie rozlała na siedzenie? :mrgreen: Jak mnie wozili roxem to nie było najgorzej właściwie, ale to około 10km więc narzekać nie mogłem.

hehe pytam się bo mam do wyrwania za ok. 1100 euro takiego roxika 2004rok przebieg 8745 km ;D Mi się podoba … Teraz mam aktualnie APRILIE SR 50 AC 2002rok :smiley: leci mi 95km/h na cylku polini sport, Yasuni Z, Warku Hebo NG… Chce zmienić sprzeta ale kumplem z osiedla nagadali mi ze to zawieszenie w roxie to koszmar i pasazer ma przerabane twarda kanapa az bola poslady… ale najwidoczniej nie jest tak źle ;D… a tak poza tym co sadzicie o tym roxie >…? warty tych pieniedzy?? Ona tylko sportowy tłumik technigsa… i leci ok. 92km/h

Bardzo Ładny rox. Nie wiem jak mechanicznie, ale optycznie wygląda bardzo przyzwoicie. Widać że tam, gdzie są naklejki, koleś zaliczyć małego szlifa :mrgreen:

Dawcio_SR napisał:

pytam się bo mam do wyrwania za ok. 1100 euro takiego roxika 2004rok przebieg 8745 km

przesada.... z przywozka na miejscu i rejestracja wyniesie prawie 5000 .... za 5000zł to ja sprzedaje roxa 2006r... wiec masz porównanie...

Ten ma nowy lakierek tylko pytanie czemu - z kaprysu czy gleby? Okazja to to nie jest, ktoś pewnie sobie liczy za tun (optyczny) i dlatego tyle kasy, a ile jest wart to przez foty nie da rady tego ocenić… Denis, którego roxa? Tego z avataru?

Niee - ten z ava to mój prywatny :smiley: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M833109 o tego mi chodzilo

Słyszałem podobno że w aeroxach szybko pękają plastiki i łamią się zaczepy… a czy pasażer może mieć jakikolwiek komfort siedząc na gołym plastiku ?? i czy przez zmianę amortyzatora zmieni się trochę zawieszenie?? ;D

Według mnie też się nie opłaca ostatnio zobaczyłem na jakiejś niemieckiej stronie Aerox-a na polskie wychodze 1200 :smiley: no i juz mialem kupowac ale 850 km odemnie :frowning: tak to mial trochę tuning lakier zajefajny :smiley: tylko tych tylnich plastikow po bokach brak :smiley: po obu stronach ;]

UP ta odpowiedz nie tyczyla się mojego pytania…

To siądę sobie na plastiku i jadę, zobaczysz czy miło w cztery litery. Pierwsze słyszę, że zaczepy w plastikach od roxa szybko pękają, to nie chińczyk, a jeździłeś roxem że to twarde zawieszenie Ci nie odpowiadać Denis fajny ten roxik tylko w praktyce trochę by się bardzo brudzić… tzn bardzo będzie widać brud :stuck_out_tongue: No i kanapa taka czarna nie pasuje trochę do skuta, ale ogólnie bardzo fajny sprzęcior.