Komar 2350 75' Old School project

Witam :slight_smile:

Chicażem przedstawiż Wam moją nową maszynę :roll: Jest to komar 2350 z 1975 roku. Wycięgn?żem do dziadkowi z szopy :stuck_out_tongue: i postanowiłem uratowałod śmierci.

Dzie?? pierwszy:

Przywiozżem komara do siebie i od razu się za niego wziąłem :slight_smile:

Tego dnia udało mi się wyciągnąć jedynie silnik. Pewnie zauważyliżcie, ze linka zmiany biegów jest na hama ucięta :stuck_out_tongue: niestety była już do wymiany, a nie chciało mi się o ciemku grzebać z wyjmowaniem linki, więc u?atwiżem sobie życie :smiley:

Dzie?? drugi:

Niestety tego dnia miałem czas jedynie na zdemontowanie głowicy, cylindra, tłoka oraz wszystkiego pod prawk? kap?. :expressionless:

Byłem zmuszony zrobić sobie kilka dni przerwy :(, ale dzisiaj zn?w wziąłem się do pracy :slight_smile:

Dzie?? czwarty:

Rozpo?owiżem silnik, wycięgn?żem wszystko z silnika, więc ogólnie przygotoważem go do czyszczenia :slight_smile:

Narazie wymienić tylko łożyska na wale, bo mają luzy. Ze szlifem jeszcze poczekam z braku funduszy :frowning: Ale silnik odpalaż, więc jeszcze trochę wytrzyma :slight_smile: Za blachy wezm? się jak będą miał $$$ na razie kasą zatrzymują na renowacje mojej SHL M11 z 1963 roku.

Oceniajcie :slight_smile:

Witam:) Widzę ze ktoś lubi OldTimery:) Tez mam Komara stoi w stodole:P:P
Ciekawie się zapowiada

klasyki górę :!: :lol:
powodzenie w projekcie :!:

Dzie?? piżty

Dzisiaj oczyściłem pozostałe części :slight_smile: na robienie uszczelek, składanie skrzyni nie mam juz się :stuck_out_tongue: kilka godzin wdychania rozpuszczalnika wypompoważo ze mnie wszystkie się :? :cry: Jutro, pojutrze myślę, że poskładam silnik :slight_smile: Oto fotki:

Cylinder muszę jeszcze poprawić:/ wiecie może jak usunąć resztki uszczelek? Za chiny nie mogłem ich usunąć :?

Nagar z tłoka nie chciał bardziej zeją? :?

No no szalejesz z tym komarem. Podziwiam, że chce ci się z nim grzebaż. Ja sam z sentymentem wspominam go jak się biegi uczyżem zmieśniał. Co z blachami planujesz zrobić jak fundusze przyjd??

Nitro, oczywiście, że będą je odnawiaż :slight_smile: :573:

Super sprawa coś takiego miż?, przypominają mi się czasy motorynki :slight_smile: bardzo fajnie :slight_smile: życzł powodzenia w modyfikacjach :slight_smile:

jednak Komar wymiata. Ja miałem ogara 200 to go zakatowałem. jak patrzyłem to cyl zatarty :shock:

:shock: noooo!! Ja sam miałem komara 76` i pięknie go zrobiłem :wink: jak znajdź tylko jakieś jego fotki, to zaraz wrzucę i się pochwalę :wink: mój miał początkowo kolor zółto-zielony i napis komar był taki stylizowany ;] Potem dostać niebieską perłę, czarne felgi, chrom na detale, nowe siędzonko i jeszcze kilka drobiazgów :wink:

Corey! Na culta goo! :slight_smile: Ja mam taka wizje… Kolor-czarny mat/półmat, czerwone fele z czarnymi szprychami, opony z białym pasem, a do tego Ładny czerwony pinstriping i stylizowany napis “Komar”. W razie czego pisz na gg, służe pomoca :smiley: Jesli zrobić bys go w takim stylu, takiego cult-crusiera, to byłby najpiekniejszy komar, jakiego widziałem… Prosze, rob go w takim stylu :wink: Cos w tym stylu: http://img.photobucket.com/albums/v160/Juggler54/Rat/Ratthree004.jpg http://img.photobucket.com/albums/v160/Juggler54/Rat/Ratthree002.jpg ?apiesz ten styl? :smiley:

Super sprzęcik jak go od razu będzie piekna maszynka. A tak nawiasem odpierdolcie się wreszcie ode mnie i usńcie mój nick z podpisąw ! kolego istnieje na forum taka komenda [you.] (tylko bez kropki) każdy na swoim profilu widzi swój nick w miejscu [you.] wiedz nie denerwuj się :lol: i wrzuć na looz ;D klos

Siemka, i jak tam postąpy są jakieś nad tym komarkiem? Ja też wczoraj takiego kupiłem za 80zł , ale okazało się że nie było oleju w skrzyni :smiley: . Wiesz może czy jakieś części podejdzie do niego od kwadratowego silnik Ps. brys nie głupi pomysł z tym malowaniem , chyba go ściągne :P.

Siemka, i jak tam postąpy są jakieś nad tym komarkiem?

prawdopodobnie w tym tygodniu będzie już jeździć :p zależy czy zdołam kupić nowy tłok i pierścienie.

Wiesz może czy jakieś części podejdzie do niego od kwadratowego silnikaż

z tego co mi wiadomo to raczej nie, bo to zupełnie inna konstrukcja. a co do małowania to zostaje seryjne

bawię się w górnika dzisiaj i chcę się ciebie zapytać : co się z tym komarem stało?

co się z tym komarem stało?

A co się miało stać?? ;] teraz szukam oryginalnej manetki gazu i muszę złozyć sprzęglo ;]. Poza tym wszystko jest z nim ok :->