a więc kolejny problem jest taki zrobiłem już skuter pod tym że odpala ale jest teraz tak że normalnie chodzi ale wg nie chce jeździć może max 5/10 km/h nie wiem co jest...wiecie może ? : >
Regulowałeś gaźnik coś zmieniałeś?
gaźnik jest złożony z dwóch...próbowałem regulacji ale zbytnio to nie pomaga...;/
zwężkę z filtra powietrza wyjmowałeś?
nie ;)
Ja miałem podobny problem ale czyszczenie + regulacja gaźnika załatwiły sprawę. jakie są objawy dławi go zalewa?
Ja miałem podobny problem ale czyszczenie + regulacja gaźnika załatwiły sprawę. jakie są objawy dławi go . zalewa?
Ja 2 razy dało....
odpale to go normalnie chodzi...jak daje gazu to nie wiem co sie dzieje coś niby ciągnie ale to nawet 50 ccm zablokowanie sie lepiej zbiera i szyciej jeździ...a ja mam tak 80 ccm..-,-
80 Cm potrzebuje więcej powietrza spróbuj wyjąć zwężke i zobacz...
ale on wcześniej normalnie chodził...przed zimą to śmigał...teraz cosik z gaźnikiem sie stało i dostawał lewe powietrze ale skręciłem z dwóch gaźników jeden no i na wolnych to normalnie chodzi ale za ch*j jak daje mu gazu to ledwo co jeździ...;/
witam mam skutera sym orbit wymienilem cylinder pierscienie tłok odpala i chodzi ale jest mułowaty a głowica była planowana i gumek nie zakładałem na zawory ale dymi na czarno co to może być prosze o szybka pomoc prosze piście na moja poczte oto moja poczta luka030387@interia.pl pozdrawiam
Z dwuch jeden to przez to spróbuj naprawić a nie z 2 skręcasz jeden.
z tego drugiego jest przeżucone tylko ssanie elektryczne i śrubka no i dolny dekielek tam gdzie znajduje sie pływak
A czekasz jak się ssanie wyłączy i potem jedziesz?
tak...wiem że trzeba poczekać żeby ssanie się wyłączyło ; p
A spróbuj jechać na Ssaniu....
to bd to samo....tam jest elektryczne więc lipnie troche..;/ więc cigle nie bd sie dało jeździć na ssaniu a i tak różnicy nie ma..
To ja nie ogarniam niech się wypowią bardziej doświadczeni koledzy . ale pomyśle i popytam ...
ok ok dzięki