Tuning Mechaniczny:
- wydech Gianelli
- cylinder TP Due ++ ( dopiero zalozony, uzywka od znajomego)
-sprzegło Motoforco z regulacjami( prawie jak RMS pro racing)
-wariator Malossi
-sprezyna centralna biala
-rolki 5,7g
-dysza 85
Tuning Optyczny:
-nowy lakier (przezemnie wybrany)
-lampa diodowa z kierunkami tył
-zarowka xenon
-wkładka carbon
Plany: tuning Mechaniczny :
-wal rms racing z lozyskami metrakita - juz jest
-gaźnik dellorto 17,5 - jest
-stozek malossi e13 - jest
-dzwon s6 - juz jest
-wydech: byc moze cos jak Yasuni R , jeszcze się zastanowie
Tuning Optyczny:
- mozliwe neonki
- polerka albo malowanie pokrywy przekładni
- kopka tuningowa
Foty:
www.bikepics.com/members/morellos
zapraszam :570:
[ Dodano: 2008-11-25, 14:29 ]
temat mialem umieścić jak bede pewien ze biore się za lekki tuning poniewaz i tak niedlugo auto i prawdpodobnie bede musial sprzedac roxa… ale do maja, czerwca jeszcze mogę cos porobic
na dniach będzie u mnie wal Rmsa z lozyskami… takze bede mogl wymieniłeś wał
po raz pierwszy jak zawsze wszystko robilem sam i wychodzilo mi to dosc dobrze
Jak tylko zarobie kase i odloze to będzie gazniczek 17,5 i stozek e13 małossi
No plany nawet nawet. Widzialem gdzieś juz tego aeroxa ale nie mogę skojarzyc gdzie. kolorek naprawde fajny.
No bo to juz drugi temat z tym aeroxem …
Nie wiem po co zakladac drugi temat wystarczylo poprosic moda zeby przeniusł.
Kolorek fajny, mam tylko jedno ale, mianowicie dlaczego skuter wprowadzasz do domu??
Pewnie dlatego ze zlodzieje chodza po garazach i kradna a do domu się boja wejsc. No ale kolorek mi się podoba nawet bardzo.
Skuter był w domu bo wtedy trwało jego oblewanie xD
Teraz zima to możesz dużo porobić w skuterku. Kolor na zdjęciach to i tak nie to co w realu, w realu duużo ładniej się prezentuje
a focusem pod samochód wjechałeś??
siwy_fact napisał:
a focusem pod samochód wjechałeś??
Z tego co wiem to nie on wjechal tylko jego kolega :P
to nie był focus tylko VipeRoX xD nie znacie się ;p
Podróbka keeway focus tyle że Morel wsadził tam silnik od roxa, szkoda go bo z tym silniczkiem yamahy też nieźle dawał.
Ale yamaha i tak lepsza
Ale z tego VipeRoX’a to po wypadku się chopper zrobił xD
mój kumpel oryginalne kartery kupił od tego VipeRoX’a
rama pękłaż
Rafciu888 napisał:
rama pękłaż
Obrazek
hehe owszem rama zgiela się i lekko pekla 8-)
co do wprowadzania skutera do domu to haha nie chowam go w domu tylko nie mam dostepu do garazu na razie i wtedy byl na oblewaniu to taki zwyczaj a teraz silniczek jest w domku i bede sobie powoli robil... co do tematu nie pomyslalem o przeniesieniu najwyzej poproszę o usuniecie tamtego tematu ;-)
siwy_fact napisał:
mój kumpel oryginalne kartery kupił od tego VipeRoX'a :)
oo popatrz :mrgreen:
PS : co jeszce dodam: jakos Jak byl VipeRRoX to bardziej mnie cieszyl jak cos robilem niz rox... moze dlatego ze w roxie jeszcze nie zrobilem duzo ;-) mam nadzieje ze się z nim zaprzyjaznie przez zime hehe i ze wynagrodzi mi to w osiagach :mrgreen:
[ Dodano: 2008-11-27, 15:54 ]
Nie ukrywam ze mam problem ;-) stalo się cos co moglobyc najgorsze aczkolwiek
gwint w magnecie jest zrypany...
sciagaczem do lozysk chcialem magneto sciagnac , nie udalo się bo zaczelo się magneto tzn jego krańce giąć do srodka !!! a wal się lekko uszkodzil.. no i teraz zostala opcja na 3 srubki , zrobilem ze znajomym taki sciagacz ale chyba za slaby bo nakretka ktora byla przyspawana do niego po wkreceniu śruby tej ktora wypycha magneto zapierajac się o wal , poprostu się urwala ze spawem :roll:
albo muszę zrobić jeszcze raz taki sciagacz tylko mocniejszy albo zastanawiam się czy poprostu nie wjechac tam z boschem. wal i magneto juz jest do wyrzucenia teraz tylko jak się ich pozbyc nie uszkadzajac elektryki :?: :?: :-/
[ Dodano: 2008-11-29, 01:53 ]
Jest dobrze, wpadlem na pomysl zeby rozwiercic te nity ktore sa na magnecie i odeszla ta wieksza czesc. teraz zostala ta na wale i zabralem się za nia boschem ;-) niedlugo efekty prac na zdjeciach przedstawie
:arrow: :arrow: EDIT !!
no wiec naprawde ladnie zaszalalem :lol:
oto efekty zmudnej pracy , ktora byla niestety konieczna ze względu na spapranie sprawy..
obrazek 1
obrazek 2
obrazek 3
to wyzej to sobie zerknijcie ;-)
a mam pytanie do tego.. dlaczego tak nierownomiernie się rozklada nagar na glowicy??
nagar na glowicy
[ Dodano: 2008-12-06, 09:53 ]
EDIT II
Panowie proszę o pomoc i doradzenie :)
wywalic przy takim cylku pompke oleju i robic samemu mieszanke??
i czemu to nie chce wyjsc? czy od strony waria jest jakis pierscien segeraż?
NIE DAWAJ LINKOW DO TEMATU NA SHOUCIE LOBUZIE
Ja bym wywalił pompkę.
Nie wiem jak w aeroxie, ale u mnie w keeway pierścień był, tylko ze on blokował jedynie żeby uszczelniacz nie wypadł i dało się wyciągnąć wał z karteru bez wyjmowania tego pierścienia. Musisz po prostu trochę powalić młotkiem w wał od strony waria to Ci wypadnie, przynajmniej ja tak zrobiłem.
hehe ;-) ok to się nie powtorzy :-PKruczeK napisał:
NIE DAWAJ LINKOW DO TEMATU NA SHOUCIE LOBUZIE
mafioz : jutro pojade do pracy a tam mam więcej narzedzi to postaram się solidnie przywalic :-D
Widziałem tego roxa na polskajazda.pl
Robertus napisał:
Widziałem tego roxa na polskajazda.pl
No i ?
Spammer ! Jeszcze raz takie syfienie i warn.
Po pierwsze to ciekawe gdzie go widziales bo ja go tam nie dalem
a tak to wyjalem wal juz i powoli wkladac bede nowy dzwonek sprzegla juz zmieniony…
niebawem pierwsze odpalenie
Edit :
No i skutero zlozony ! gaźnik naprawde duzo dal mimo tego syfnego wydechu
teraz skuter stoi w garazu u kumpla i czekac będzie na dysze 110 bo 95 za mala i rolki dam z 4,7g na 5,7 g i mysle ze będzie ok do tego muszę :
- kupić zestaw naprawczy albo pompe ssp tylko nie wiem czy to prawda ze ssp jest gorsza od seryjneją??
- kupić kopke ( mysle ze juz będzie tuningowa ) nad ta się zastanawiam Kopka
- korek do baku ( pewnie carbonik)
teraz jest zimno wiec mam trochę czasu … po kolei bede go sobie robil jak tylko wpadnie mi kasiorka do kieszeni
Sam widziałem, z tym gaźnikiem mimo wydechu który jest prawie jak seryjny, rox ma niezłego buta, aż strach pomyśleć co będzie się działo z jakimś dobrym sportowym wydechem. Obroty przez gaźnik też sporo wzrosły, i małe teraz to one nie są
I dlaczego uważasz że przy gaźniku 17.5mm dysza 95 jest jeszcze za małaż
Według mnie dysza 95 powinna być w sam raz.